Select Page

medisch café topfit fysiotherapie zwolle

Donderdag 2 oktober organiseerde Topfit Fysiotherapeut voor de tweede keer een Medisch Café in Topfit-vestiging Stadshagen in Zwolle. Thema voor deze avond was de verbinding tussen het sociale domein en het (para)medisch domein in een wijk of gemeente. Oftewel hoe vinden zorgverleners, gemeente, welzijn elkaar in de transitie van ziekte & zorg naar gedrag & gezondheid.

 

Ongeveer 30 geïnteresseerden uit de zorg, welzijn, van gemeente en zorgverzekeraar gaven acte de présence.

Marion van den Berg, maatschapslid Topfit Fysiotherapie, presenteerde haar visie op de actuele ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de invoering van de vernieuwde WMO.
Kernbegrippen daarbij zijn:

  • Stimuleren van eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid
  • Wijkgericht; inzet sociale netwerk
  • Laagdrempelige ondersteuning met mantelzorgers en vrijwilligers
  • Zo lang mogelijk zelfstandig wonen
  • Uitgaan van wat iemand (nog) wel kan; kwaliteit van leven staat voorop.

Robin Haverkamp, advmedisch café Topfit Zwolleiseur bij ProGEZ, gaf vervolgens een doorkijkje in de kenmerken van de wijk Stadshagen en de verwachtingen op het gebied van demografie, welzijnsvraagstukken, zorgvraag en zorgaanbod.

prijzen medisch café topfit

Tenslotte zette Harry Gosselink het gezelschap op scherp met een aantal stellingen die in de vorm van een Lagerhuis Debat te lijf werden gegaan. Het Debat werd afgesloten met een prijs voor de beste debater, een prijs voor de meest gepeperde uitspraak en een prijs voor de grootste ‘zwemmer’.

Al met al was het een interessante avond in een uitstekende sfeer die hopelijk bijdraagt aan een betere samenwerking en integratie tussen zorg, welzijn en gemeente. Voor Topfit voldoende aanleiding om zich te gaan bezinnen op een vervolg op deze avond!