Select Page

Ruim 500 fietsers, hardlopers en wandelaars hebben op zaterdag 3 september de Mont Ventoux in Frankrijk bedwongen. De meesten gaan eenmaal omhoog… Dennis Geerlings van Topfit Lelystad fietste 3x omhoog!

Heel persoonlijk

Belangrijkste doel van Dennis:  geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Zijn deelname had echter ook een hele persoonlijke tint. Hij fietst voor zijn beste vriend, Edwin van der Aa, die op 12 juli dit jaar op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

Dennis en Edwin waren al sinds hun jeugd bevriend. Ook sportief gezien konden ze het met elkaar vinden.

 
“Met zijn tweeën hebben we bijvoorbeeld aan La Marmotte meegedaan, een jaarlijkse Franse wielertocht. Die wilde hij graag voor zijn 40ste gereden hebben. Dat is ons in ieder geval gelukt, ik heb daar mooie herinneringen aan.”

Wat Dennis toen nog niet wist…

In februari besloot Dennis mee te doen aan de beklimming van de Mont Ventoux, die symbolisch de strijd tegen kanker weergeeft. Hij kon toen nog niet weten dat Edwin die strijd zou verliezen.

“De meeste sportieve prestaties behaalde ik in het verleden voor mijzelf. Ik heb aan veel triatlons en marathons meegedaan. Maar dit keer draaide het om het ophalen van geld voor KWF Kankerbestrijding. En voor mij persoonlijk heeft mijn deelname door het overlijden van Edwin nog een hele andere lading.  Toen ik eerder dit jaar meedeed aan de Roparun, kon ik hem nog bellen vanaf de Coolsingel…”

Voor zijn verjaardag vroeg de Lelystedeling iedereen om hem te sponsoren, in plaats van een cadeau te geven.

Dennis heeft inmiddels ruim 2000 euro bij elkaar voor de KWF Kankerbestrijding en voor Tarpania Hoeve in Swifterbant.

.