Selecteer een pagina

Been klachten?

Pijn in bovenbeen? Vaak zijn deze klachten spier-georiënteerd. Fysiotherapie biedt vaak de beste oplossing. Heeft u Beenklachten? Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw beenklachten af!

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Pijn in heup en been?

Pijn in de benen komt veel voor. We hebben het meestal over pijn in de bovenbenen of pijn in heup, lies en bovenbeen. Regelmatig komt het voor dat er een uitstralende pijn van de heup naar de been bestaat. Pijn in de benen is van alle leeftijden en vaak ligt de oorzaak van de beenpijn in de spieren van de benen.

In onze praktijk zien we vaak dat pijn in de heup en been zijn ontstaan na het sporten en dat die pijn de volgende morgen heviger is geworden.  Maar het is zeker niet alleen tijdens het sporten dat dit gebeurd, ook bij een val of hard ergens tegen aan stoten ontstaan deze klachten. De spieren in met name uw bovenbeen zijn gevoelig en kwetsbaar. Door een val of een klap kan het gewricht zwellen en kan een spier scheuren.

Oorzaken pijn in heup en been

Pijn in uw benen kan verschillende oorzaken hebben. De pijn kan acuut of geleidelijk ontstaan. Tijdens sport of werkzaamheden kunt u langdurig uw benen te zwaar of verkeerd belasten. Hierdoor veroorzaakt u geleidelijk (zelf) uw klacht.

De oorzaak van de pijn in heup, lies en bovenbeen kan ook ineens ontstaan zijn bij het vallen van uw fiets of een harde klap. Een plotselinge krachtinspanning bijvoorbeeld bij het hard achter een bal aanrennen kan er voor zorgen dat  de aanhechting van uw pezen geïrriteerd raakt en vervolgens voor ontsteking(ontsteking mogen wij niet meer gebruiken in onze diagnostiek) aan de spieren zorgen.

De pijn aan de hamstring is een klacht die veel voorkomt. Dit is pijn aan de achterkant van uw been net onder uw bil. Dit kan een scherp stekende pijn zijn en de pijn in uw hamstring kan ook als u niets doet en stil zit zeurend aanwezig blijven.

Ook een veel voorkomende been pijn is de quadriceps peesontsteking(ik zou gewoon zeggen: pijn in de spier aan de voorkant van uw been, de quadriceps). Deze pijn voelt u boven de knieschijf en tussen uw lies. Net als bij de hamstring geeft dit een stekende pijn en kan dit kan ook in de nacht een onaangenaam gevoel blijven geven.

 

Diagnose pijn in heup en been

Voor ons als fysiotherapeuten is het vinden van de oorzaak een belangrijk onderdeel van de diagnose. We gaan tijdens een eerste bezoek goed na wat de duur van de klachten zijn en of er vaker soort gelijke klachten zijn opgetreden. We zullen tijdens uw eerst bezoek (intake) goed nagaan hoe en onder welke omstandigheden uw de klacht is ontstaan. Zijn er bijvoorbeeld vaker soortgelijke klachten opgetreden. Is de pijn geleidelijk onstaan of acuut. Hoe voelt de pijn aan? Gebruikt u medicijnenMedicijngebruik en hoe ziet een normale week er uit bij iemand, zijn zaken die belangrijk zijn om te weten, alvorens een behandeltraject in te gaan. Tijdens de intake nemen we hier goed de tijd voor

Behandeling pijn in heup en been

Een belangrijk onderdeel van ons behandelplan is er (samen met u) naar toe werken dat u eenmaal thuis -als het hele traject erop zit – zelf de klachten onder controle kunt houden. We streven ernaar er voor te zorgen dat u ons voor deze klacht niet meer nodig hebt.

Behandelmethodes die we binnen Topfit gebruiken zijn o.a. oefentherapie, shockwave, dry needling en echografie (dit is een onderzoeksmethode geen behandelmethode).

Pijn in heup en been is goed te verhelpen. Patiënten gaan bij ons een traject in waarbij het soms goed is om niet te snel te willen gaan. Een hersteltraject heeft vaak ook gewoon zijn tijd nodig. Het is goed om in gedachten te houden dat té snel vooruit willen gaan overbelasting kan veroorzaken.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★RoyIk vind dat zij goed oplet voorbeeld ik had vocht in me linkerbeen zij vertrouwde het niet heeft mij terug gestuurd naar de huisarts met de mededeling dat zij dacht dat ik een trombose been had huisarts verwacht niet dat het trombose was huisarts wel bloed laten prikken bloed niet goed ik moest naar het ziekenhuis echo laten maken en wat blijkt meerderen propjes in knieholte en kuit dus ik zeg met naam en toenaam Lisa Beltman is een topper en krijgt van mij geen 10 maar 100 punten zij heeft mij heelveel problemen bespaart Groet Roy Emden ★★★★★★★★★★KimGoede begeleiding, lieve mensen, duidelijke uitleg en probleem word goed aangepakt. Een 8 omdat geen enkel bedrijf perfect is. Zeer tevreden! ★★★★★★★★★★Stanley Luisterde goed , kwam met oplossingen en voerde haar werk goed uit ★★★★★★★★★★brigitte de wolffkonden snel met elkaar goed overweg waardoor de behandeling snel en kundig verliep waardoor je weinig behandelingen nodig had ★★★★★★★★★★W.AartsenHij snapt precies mijn klachten door jarenlange ervaring en door de mogelijkheid van een echo is het probleem gauw te zien ★★★★★★★★★★MichaelWordt altijd begrepen en tijdens de behandeling word ik goed aangepakt. Doet ff pijn maar het resultaat is er★★★★★★★★★★JanOmschrijving is lastig maar cijfer zegt genoeg★★★★★★★★★★RenskeIk had het gevoel dat er naar me geluisterd werd en mijn klacht serieus werd genomen. Vanaf t begin werd me duidelijk wat er wel of niet haalbaar was, heel fijn! De oefeningen waren goed op mij afgestemd waardoor ik snel verbetering zag en de fysio ook. Ook fijn dat hij net zo enthousiast was over de voortgang die ik boekte. Echt een topper!★★★★★★★★★★Anke Begrip, behandeling en begeleiding waren uitstekend★★★★★★★★★★MK van Sluijsnee

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven