• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Cursus Vallen Verleden Tijd

Geregeld start bij ons de Cursus Vallen Verleden Tijd op de locatie In Lelystad. Aanmeldingen via contact@topfit-fysiotherapie.nl of bel naar 088-1719000. Voor vragen kunt u terecht bij Astrid of Marijke.

Valpreventie bij 65-plussers

Topfit is verbonden aan de Expertgroep valpreventie (voorheen bekend als Netwerk Vallen Verleden Tijd). Samen met onze netwerkleden streven we ernaar een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van valpreventie in de regio. We werken altijd nauw samen met andere partijen in de stad, het dorp of de wijk waar we actief zijn, omdat een multidisciplinaire aanpak bij valpreventie van essentieel belang is. 
Ons doel is om de aandacht voor valpreventie bij 65-plussers te vergroten, zowel onder zorgprofessionals als onder senioren. Elke 4 minuten belandt er namelijk in Nederland een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval.
Het voorkomen van valpartijen is altijd beter dan genezen. 

Afspraak maken

Doelgroep

Bent u 65 jaar of ouder?
Bent u in het verleden gevallen?
Bent u bang om te vallen?
Heeft u een verhoogd risico om te vallen?

Het programma

Het vergroten van uw zelfvertrouwen, verminderen van uw valangst en mogelijke valgevaren beter herkennen en hier beter mee leren omgaan.
U volgt 10 lessen van 1,5 uur; één keer per week onder begeleiding van twee speciaal opgeleide fysiotherapeuten. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van sport en spel, een speciaal ontwikkeld parcours en oefeningen gericht op veilig vallen en opstaan.

Kosten / vergoeding

De cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit uw aanvullende verzekering (totaal 8 fysiotherapiebehandelingen voor 10 lessen).
Indien u niet (toereikend) aanvullend verzekerd bent, bedragen de kosten voor de cursus € 350,-
Aanmelding is mogelijk per mail: contact@topfit-fysiotherapie.nl  of telefonisch: 088-1719000

 

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.