Select Page
Miranda Timmermiranda-02

Miranda Timmer is fysiotherapeut bij Topfit en volgt de Masteropleiding Bekkenfysiotherapie. Zij is werkzaam in onze locatie Schelle (Forelkolk 43-45, Zwolle) en vanaf mei 2017 ook in onze locatie Bubbels Bewegen in Stadshagen (Sportlaan 2, Zwolle). Miranda is inmiddels goed in staat om veel voorkomende bekkenproblemen te onderzoeken en te behandelen.
 

Samenwerking

Door een nauwe samenwerking met één van de geregistreerde bekkenfysiotherapeuten in Zwolle, krijgt u altijd de zorg die u nodig heeft. Sinds februari is verloskundige Chantal Mars van verloskundigenpraktijk De Geboorte gevestigd bij Bubbels Bewegen. Bij Bubbels Bewegen in Stadshagen is tevens revalidatiearts Maarten Klatte gevestigd. Dr. Klatte heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met chronische pijn, waaronder patiënten met een complexe vorm van bekkeninstabiliteit en/of hypermobiliteit. Zonodig zoeken Miranda Timmer en Maarten Klatte gezamenlijk naar de beste oplossing voor uw probleem.

Wat is bekkenfysiotherapie?

De bekkenfysiotherapeut richt zich op mensen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Dit kunnen zowel mannen en vrouwen als kinderen zijn. Veel klachten zijn te verhelpen maar mensen hebben vaak moeite om met deze klachten bij een zorgverlener aan te kloppen. Schaamte speelt daarbij een rol. Als ze over die schaamte heen stappen, blijkt het leven weer veel prettiger te worden. Bekkenfysiotherapie is fysiotherapie bij bekkenklachten zoals:Fitness_53748184

  • ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
  • verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
  • pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
  • pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
  • begeleiding bij operaties in de onderbuik;
  • bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling;
  • begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling.

 

Vergoeding

De zorgverzekeraar vergoedt de bekkenfysiotherapeutische behandeling over het algemeen als u voor fysiotherapie verzekerd bent met een aanvullende verzekering.
De behandeling van urineverlies wordt vergoed uit de basisverzekering, bij sommige zorgverzekeraars is daarvoor een verwijzing van een arts of specialist naar de bekkenfysiotherapeut nodig. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico.
Let op: omdat Miranda nog geen geregistreerd bekkenfysiotherapeut is, wordt uw behandeling bij Topfit gedeclareerd als algemene fysiotherapie. Hiervoor kunt u aanspraak maken op uw aanvullende verzekering.