Selecteer een pagina

Bekkenpijn?

Bekkenklachten, pijn in uw bekken of pijn rondom uw bekkenbodem en lage rug kan meerdere oorzaken hebben. Pijn in de bekken is geen klacht van vrouwen of zwangere vrouwen alleen. Ook mannen hebben een bekkenbodem en ook mannen kunnen last hebben van hun bekkenband en bekken instabiliteit.

Pijn in uw bekkenbodem kan al ontstaan na een val. Soms merkt u gelijk dat er “iets verkeerd zit” of u merkt pijn bij het lopen. 

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Bekken klachten

Bekkenband problemen komen ook veel voor tijdens de zwangerschap en in de maanden na de zwangerschap. Symptomen van bekken instabiliteit bij zowel mannen en vrouwen zijn problemen bij het plassen, verstoorde stoelgang en erectie stoornissen

Oorzaken bekkeninstabiliteit

Een van de oorzaken van bekkeninstabiliteit is het minder goed functioneren van uw schuine buikspieren wat asymmetrie in uw bekken kan veroorzaken. Hier kunt u pijn van ondervinden bij uw dagelijks functioneren. Het aankleden in de ochtend, fietsen en autorijden en het zitten en weer opstaan aan uw werkplek gaat allemaal gepaard met pijn in uw bekken.

Een oorzaak van een scheef bekken kan een val zijn geweest of het langdurig in een verkeerde houding zwaar tillen.

Diagnose bekkenpijn

Zijn uw bekken klachten het gevolg van een zwangerschap of is er een andere oorzaak.

Zijn de problemen acuut ontstaan of heeft u al geruime tijd problemen rondom uw bekken? We zullen bij de intake de tijd nemen om na te gaan of er meer factoren een rol spelen dan in eerste instantie gedacht.

 

Behandeling bekkenbodem

De behandeling van de fysiotherapeut kan gericht zijn op het herstel van de symmetrie en de stabiliteit van uw bekken. Oefeningen voor uw bekken en lage rug zijn hierin belangrijk. Ook zullen wij u begeleiden met adviezen rondom voeding en uw ontlasting – en plas patronen. Wist u dat 3x per dag tot 1x per 3 dagen ontlasten onder ‘normaal’ valt, zolang uw patroon niet in korte tijd sterk veranderd.

Hoe oud u ook bent, de bekkenbodemspier kan nog steeds getraind worden om klachten te verminderen. Het overgrote deel van onze patiënten weet niet hoe ze hun bekkenbodem op de juiste manier moeten aanspannen. Hier kan onze bekkenbodem  specialist u mee begeleiden.

Schroom niet en wacht niet te lang, want rust nemen is bij bekkenbodemklachten vaak niet de oplossing.  Neemt u contact met ons op en vraag naar onze bekkenfysiotherapeut.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★RoyIk vind dat zij goed oplet voorbeeld ik had vocht in me linkerbeen zij vertrouwde het niet heeft mij terug gestuurd naar de huisarts met de mededeling dat zij dacht dat ik een trombose been had huisarts verwacht niet dat het trombose was huisarts wel bloed laten prikken bloed niet goed ik moest naar het ziekenhuis echo laten maken en wat blijkt meerderen propjes in knieholte en kuit dus ik zeg met naam en toenaam Lisa Beltman is een topper en krijgt van mij geen 10 maar 100 punten zij heeft mij heelveel problemen bespaart Groet Roy Emden ★★★★★★★★★★KimGoede begeleiding, lieve mensen, duidelijke uitleg en probleem word goed aangepakt. Een 8 omdat geen enkel bedrijf perfect is. Zeer tevreden! ★★★★★★★★★★Stanley Luisterde goed , kwam met oplossingen en voerde haar werk goed uit ★★★★★★★★★★brigitte de wolffkonden snel met elkaar goed overweg waardoor de behandeling snel en kundig verliep waardoor je weinig behandelingen nodig had ★★★★★★★★★★W.AartsenHij snapt precies mijn klachten door jarenlange ervaring en door de mogelijkheid van een echo is het probleem gauw te zien ★★★★★★★★★★MichaelWordt altijd begrepen en tijdens de behandeling word ik goed aangepakt. Doet ff pijn maar het resultaat is er★★★★★★★★★★JanOmschrijving is lastig maar cijfer zegt genoeg★★★★★★★★★★RenskeIk had het gevoel dat er naar me geluisterd werd en mijn klacht serieus werd genomen. Vanaf t begin werd me duidelijk wat er wel of niet haalbaar was, heel fijn! De oefeningen waren goed op mij afgestemd waardoor ik snel verbetering zag en de fysio ook. Ook fijn dat hij net zo enthousiast was over de voortgang die ik boekte. Echt een topper!★★★★★★★★★★Anke Begrip, behandeling en begeleiding waren uitstekend★★★★★★★★★★MK van Sluijsnee

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven