Selecteer een pagina

Bekkenpijn?

Bekkenklachten, pijn in uw bekken of pijn rondom uw bekkenbodem en lage rug kan meerdere oorzaken hebben. Pijn in de bekken is geen klacht van vrouwen of zwangere vrouwen alleen. Ook mannen hebben een bekkenbodem en ook mannen kunnen last hebben van hun bekkenband en bekken instabiliteit.

Pijn in uw bekkenbodem kan al ontstaan na een val. Soms merkt u gelijk dat er “iets verkeerd zit” of u merkt pijn bij het lopen. 

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Bekken klachten

Bekkenband problemen komen ook veel voor tijdens de zwangerschap en in de maanden na de zwangerschap. Symptomen van bekken instabiliteit bij zowel mannen en vrouwen zijn problemen bij het plassen, verstoorde stoelgang en erectie stoornissen

Oorzaken bekkeninstabiliteit

Een van de oorzaken van bekkeninstabiliteit is het minder goed functioneren van uw schuine buikspieren wat asymmetrie in uw bekken kan veroorzaken. Hier kunt u pijn van ondervinden bij uw dagelijks functioneren. Het aankleden in de ochtend, fietsen en autorijden en het zitten en weer opstaan aan uw werkplek gaat allemaal gepaard met pijn in uw bekken.

Een oorzaak van een scheef bekken kan een val zijn geweest of het langdurig in een verkeerde houding zwaar tillen.

Diagnose bekkenpijn

Zijn uw bekken klachten het gevolg van een zwangerschap of is er een andere oorzaak.

Zijn de problemen acuut ontstaan of heeft u al geruime tijd problemen rondom uw bekken? We zullen bij de intake de tijd nemen om na te gaan of er meer factoren een rol spelen dan in eerste instantie gedacht.

 

Behandeling bekkenbodem

De behandeling van de fysiotherapeut kan gericht zijn op het herstel van de symmetrie en de stabiliteit van uw bekken. Oefeningen voor uw bekken en lage rug zijn hierin belangrijk. Ook zullen wij u begeleiden met adviezen rondom voeding en uw ontlasting – en plas patronen. Wist u dat 3x per dag tot 1x per 3 dagen ontlasten onder ‘normaal’ valt, zolang uw patroon niet in korte tijd sterk veranderd.

Hoe oud u ook bent, de bekkenbodemspier kan nog steeds getraind worden om klachten te verminderen. Het overgrote deel van onze patiënten weet niet hoe ze hun bekkenbodem op de juiste manier moeten aanspannen. Hier kan onze bekkenbodem  specialist u mee begeleiden.

Schroom niet en wacht niet te lang, want rust nemen is bij bekkenbodemklachten vaak niet de oplossing.  Neemt u contact met ons op en vraag naar onze bekkenfysiotherapeut.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★JanIk ben door een goede instructie van de door mij uit te voeren oefeningen na 8 behandelingen grotendeels van mijn klachten afgekomen. Nu is het aan mij om goed op te letten dat de klachten niet terugkomen en dat ik dus af en toe mijn oefeningen blijf doen.★★★★★★★★★★Stef VeldmanGoede en duidelijke uitleg. Bij triggerpoint behandeling kon ik wel door de grond gaan, maar 'savonds gaf me dat een fijn gevoel in de schouder. Hij wist dat goed te doen. Ik ben zeer tevreden over de behandeling bij Topfit fysiotherapie. Vandaar die 10.★★★★★★★★★★EDeskundig en betrokken fysiotherapeut★★★★★★★★★★Josephien van den BergHeb een goed contact met de fysiotherapeut die mij behandeld. Kom er al jaren af en toe. Het is een leuke praktijk.★★★★★★★★★★Jolanda Prettig contact met mijn fysiotherapeut ★★★★★★★★★★Marion Hoffmanomdat de fysio mijn klachten serieus nam echt naar mij luisterde en me feedback gaf op mijn eigen mening★★★★★★★★★★Sjanie HuiskesGeralda is een fijn persoon die goed luistert naar wat er aan de hand is. Samen met haar ben ik in korte tijd weer klachten vrij.★★★★★★★★★★kimberleyde therapeut nam mijn klachten zeer serieus, hij is vriendelijk, geduldig en geïnteresseerd. het plan van aanpak was duidelijk en heeft het gewenste effect gehad. ★★★★★★★★★★marjan stevenhagenNa 9 maanden pijn,is het in 3 weken flink verbeterd.★★★★★★★★★★RSTGoed overleg en daarop gebaseerd advies/ behandeling.

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven