De Digitale Blessure Adviseur helpt amateurvoetballer

Doorspelen, rusten of naar de dokter? De Digitale Blessure Adviseur helpt amateurvoetballer kiezen

Amateurvoetballers met een blessure willen meestal zo snel mogelijk doorspelen.

De Blessure Adviseur is voor elke voetballer op Voetbal.nl te raadplegen. Deze digitale adviseur geeft de voetballer inzicht geeft in zijn blessure en laat zien wat de sporter zelf kan doen. Een introductievideo over de Blessure Adviseur vindt je hier: http://www.youtube.com/watch?v=u5yyPvzILyM

Fysiot_sportblessure_8764582

Op Voetbal.nl kan de voetballer, op een virtueel lichaam, aangeven waar de klachten ervaren worden. Aan de hand van vijf simpele vragen krijgt de voetballer inzicht in:

  • Welke blessure heb ik mogelijk?
  • Wat houdt de blessure in?
  • Wat betekent het voor mij persoonlijk?
  • Wat kan ik zelf doen?

Bondsarts Edwin Goedhart van de KNVB: “De Blessure Adviseur is een laagdrempelig hulpmiddel voor amateurvoetballers die kan helpen bij de afweging: heb ik wel of geen zorg nodig? Natuurlijk neemt het nooit de functie van een arts over, maar het geeft voetballers wel inzicht in hun lichaam en een mogelijke blessure. En als voetballers zorg nodig hebben, kunnen ze op de website direct de juiste weg vinden.”

Kelley Post van Sportgeneeskunde Nederland: “De Blessure Adviseur is geen 1 op 1 vervanging van de zorgverlener, maar maakt voetballers wel bewust van het feit dat bij blessures er niet altijd een zorgverlener geraadpleegd dient te worden. Veel amateurvoetballers die op zaterdag of zondag iets oplopen gaan naar de eerste hulp, huisartsenpost of fysiotherapeut. Voor een aantal is het duidelijk dat dat noodzakelijk is. Een deel twijfelt of dat nodig is. Bij sommige – meer eenvoudige – gevallen zijn er ook andere mogelijkheden. Het is dan mooi dat de sporter zelfbewuster kan oordelen en dus ook zelfstandig herstelbevorderende en versterkende oefeningen doet.”

Voetbal is de grootste sport van Nederland met jaarlijks ruim 750.000 wedstrijden die door ruim 1,2 miljoen leden gespeeld worden. De Blessure Adviseur is ontwikkeld om voetballers inzicht te geven in hun (mogelijke) blessure en als gevolg daarvan bij te dragen aan het verlagen van de kosten die sportblessures met zich mee kunnen brengen.

De Blessure Adviseur is te raadplegen via http://senioren.voetbal.nl/gezond_en_fit/blessureadviseurvoetbal en www.sportzorg.nl/blessure-adviseur-voetbal/

De ‘Blessure Adviseur’ is een samenwerking tussen Sportgeneeskunde Nederland, het Sportmedisch Centrum KNVB, VeiligheidNL en Zilveren Kruis Achmea.

 

Heeft u een blessure en is behandeling door een fysiotherapeut noodzakelijk?

U kunt terecht bij de fysiotherapeuten van Topfit Fysiotherapie. Zij kunnen u helpen van u blessure af te komen en daarnaast kunnen ze u advies geven om in de toekomst blessures te voorkomen.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u bellen met:
Topfit Fysiotherapie: 0320 265000
Topfit Fysiotherapie Dronten: 0321 382005
Topfit Fysiotherapie Zwolle: 038 3031010

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 2 april 2015, in: Nieuws Topfit door: