Selecteer een pagina

De eerste ex-Corona patiënten zijn gestart met hun revalidatie

De eerste ex-Corona patiënten zijn gestart met hun revalidatie

Inmiddels zijn de eerste patiënten bij Topfit gestart met het revalideren na een corona besmetting. We zien zowel mensen die thuis hebben uitgeziekt, als mensen die voor langere tijd in het ziekenhuis hebben gelegen.

Terugval conditie
Het doormaken van deze ziekte kan een terugval in kracht/conditie betekenen. Met name ernstige vermoeidheid en kortademigheid springen er bovenuit als de klachten tijdens de intake in beeld gebracht worden. Gewoon de was draaien of een rondje lopen vraagt al zoveel energie. Zelfs voor onze jongste patiënt (tot nu toe) van 27 jaar.

Samen met andere hulpverleners
Bij Topfit zijn we druk aan de slag met de patiënten die weer aan moeten sterken. Zowel de intake als conditie-, longfunctie- en krachttraining kan prima op 1,5 meter afstand uitgevoerd worden. Daarnaast werken we samen met andere hulpverleners om er zo voor te zorgen dat jullie zo snel en zo veilig mogelijk weer op krachten te komen. We maken een revalidatieplan op maat waarbij we iedereen kunnen begeleiden richting het weer kunnen uitvoeren van specifieke werkzaamheden, sporten en/of dagelijkse activiteiten.

Mentaal en fysiek weer de “oude” voelen
Onze ervaring is dat de patiënten het fijn vinden om op deze manier weer aan hun fitheid te kunnen werken. In het begin kan het natuurlijk frustrerend zijn dat je nog zo weinig kunt. Maar op het moment dat mensen merken dat ze weer aansterken, meer energie hebben en weer meer kunnen doen motiveert dat natuurlijk om verder te trainen richting de belastbaarheid van voor de ziekte/ziekenhuisopname. En dat is uiteindelijk waar we het voor doen: er samen voor zorgen dat mensen na een vervelende periode zowel fysiek als mentaal zich weer helemaal de oude voelen.

Lees hier hoe het traject van revalidatie voor COVID-19 patiënten er uit ziet: Revalidatie traject ex-corona patiënten

De gehele revalidatie staat in het teken om u zowel fysiek als mentaal zo snel mogelijk weer op uw oude belastbaarheidsniveau te krijgen. Wij zijn daarom ook op ieder moment beschikbaar om u hierin te begeleiden met de kwaliteit en zorg die u van ons gewend bent.

Voor meer informatie kunt bellen met 088-1719000
Team Topfit Fysiotherapie

Volg Topfit voor meer tips 'n Tricks!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Topfit en ontvang helemaal gratis, tips om gezond en fit te blijven!

Wij gebruiken uw gegevens alleen om de nieuwsbrief te verzenden.