Selecteer een pagina

Een Fysiotherapeut die echo’s maakt

Een Fysiotherapeut die echo’s maakt

Vraaggesprek met Harry Gosselink. Fysiotherapeut en echografist bij Topfit

Een Fysiotherapeut die echo’s maakt?
Binnen het vak van fysiotherapeut is het maken van echo’s nieuw. Toen ik 12 jaar geleden de opleiding voor MSU echografist volgde wist ik al dat er veel ervaring voor nodig is om een echo goed te kunnen beoordelen. Zelfs nu, na het doen van vele duizenden echo’s, leer ik elke dag nog.

Waar maak je de meeste echo’s van?
Schouders, achillespezen, hielklachten, spieren, enkelbanden, etc etc

Voor welke klachten maak je echo’s?
Verkalkingen van pezen, ontstekingen van pezen, vaststellen van een hielspoor. Eigenlijk voor alle klachten van het houding- en bewegingsapparaat.

Moet dat op verwijzing?
Nee hoor, je kan je als patiënt gewoon aanmelden voor het maken van een afspraak, zonder verwijzing. Steeds vaker worden wij door huisartsen en collega fysiotherapeuten gevraagd om een echo te maken en advies te geven over de te volgen behandelstrategie. Ook daar staan wij graag open voor.

Kan iedereen bij Topfit een echo maken en beoordelen?
Nee, alleen fysiotherapeuten die daarvoor zijn opgeleid. De echografisten hebben regelmatig onderling overleg. Wij merken dat zorgverleners en patiënten nog wel moeten wennen aan het feit dat een daarvoor opgeleide fysiotherapeut een echo kan maken. Het grote voordeel dat wij hebben is dat wij de anatomie goed kennen en gelijk een uitslag van de echo kunnen meegeven aan de patiënt. Snelle diagnostisering wordt door de patiënten als pluspunt ervaren.

Ons Motto is: Meten is weten

Zo werkt Echografie !

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 – 1719 000

 

Volg Topfit voor meer tips 'n Tricks!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Topfit en ontvang helemaal gratis, tips om gezond en fit te blijven!

Wij gebruiken uw gegevens alleen om de nieuwsbrief te verzenden.