Selecteer een pagina

Verstuikte enkel?

“Ik ben door mijn enkel gegaan. Of Ik heb mijn enkel verzwikt” zijn 2 veel gehoorde opmerkingen bij ons in de praktijk. En altijd is het duidelijk wanneer en hoe het is gebeurd. Vaak tijdens het sporten of lopend over ongelijk terrein, een stoep die u over het hoofd zag of een sprong ergens vanaf.

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Enkel klachten

Bij een enkel verstuiking zwikt uw voet en je enkel plotsklaps naar binnen. De enkelband krijgt op dat moment een klap en rekt uit waardoor er kleine scheurtjes ontstaan in de enkelband. Dit is erg pijnlijk. Een plotselinge scherpe pijn en een dikke blauwe enkel is vaak het gevolg. Staan en lopen lukt niet zonder pijn.

Oorzaken verstuikte enkel

De oorzaak van acute pijn aan de enkel is in de meeste gevallen direct aanwijsbaar. Er doorheen gegaan terwijl u wandelde in het bos of op de tennis baan of bij het afstappen van de fiets. Of een harde schop. 

De oorzaak van dikke enkels en pijn in de enkel kan ook een minder plotselinge aanleiding hebben. Het dragen van verkeerde schoenen met te weinig ondersteuning kan een oorzaak zijn dat uw enkels dikker worden en na verloop van tijd pijn gaan doen.

Of langere tijd hardlopen aan de linkerkant van de weg waarbij de ene voet schuin wordt neergezet omdat de weg vaak een beetje schuin afloopt aan de zijkant.

 

Diagnose enkel klachten

Een gescheurde enkelband of een verstuikte enkel is geen ernstige blessure. In bijna alle gevallen herstelt uw voet zich weer vanzelf. Rust is daarbij belangrijk. Vaak is de pijn in de enkel na een dag of 5 al een stuk minder. De mate van ernst van de verstuikte enkel is bepalend voor ons behandelplan.

Behandeling verstuikte enkel

Een dag of 5 na het verzwikken van de enkel is de pijn en de zwelling vaak sterk verminderd. Onze fysiotherapeut kan uw enkel intapen om daarmee voorzichtig weer bewegingen en oefeningen te gaan doen.

Is de ernst van de verzwikking ernstiger en blijft de pijn na de 1e 5 dagen aanhouden, dan zullen we middels een oefenprogramma de stabiliteit, kracht en belastbaarheid van de enkel gaan herstellen. In bijna 100% van de enkel klachten is volledig herstel weer mogelijk. Wij streven er naar uw enkel weer terug te brengen op het niveau van de belasting voor uw verzwikking, zodat u weer pijnvrij kunt gaan wandelen in het bos of zonder angst uw voet weer kunt belasten tijdens uw (favoriete) sport.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★RoyIk vind dat zij goed oplet voorbeeld ik had vocht in me linkerbeen zij vertrouwde het niet heeft mij terug gestuurd naar de huisarts met de mededeling dat zij dacht dat ik een trombose been had huisarts verwacht niet dat het trombose was huisarts wel bloed laten prikken bloed niet goed ik moest naar het ziekenhuis echo laten maken en wat blijkt meerderen propjes in knieholte en kuit dus ik zeg met naam en toenaam Lisa Beltman is een topper en krijgt van mij geen 10 maar 100 punten zij heeft mij heelveel problemen bespaart Groet Roy Emden ★★★★★★★★★★KimGoede begeleiding, lieve mensen, duidelijke uitleg en probleem word goed aangepakt. Een 8 omdat geen enkel bedrijf perfect is. Zeer tevreden! ★★★★★★★★★★Stanley Luisterde goed , kwam met oplossingen en voerde haar werk goed uit ★★★★★★★★★★brigitte de wolffkonden snel met elkaar goed overweg waardoor de behandeling snel en kundig verliep waardoor je weinig behandelingen nodig had ★★★★★★★★★★W.AartsenHij snapt precies mijn klachten door jarenlange ervaring en door de mogelijkheid van een echo is het probleem gauw te zien ★★★★★★★★★★MichaelWordt altijd begrepen en tijdens de behandeling word ik goed aangepakt. Doet ff pijn maar het resultaat is er★★★★★★★★★★JanOmschrijving is lastig maar cijfer zegt genoeg★★★★★★★★★★RenskeIk had het gevoel dat er naar me geluisterd werd en mijn klacht serieus werd genomen. Vanaf t begin werd me duidelijk wat er wel of niet haalbaar was, heel fijn! De oefeningen waren goed op mij afgestemd waardoor ik snel verbetering zag en de fysio ook. Ook fijn dat hij net zo enthousiast was over de voortgang die ik boekte. Echt een topper!★★★★★★★★★★Anke Begrip, behandeling en begeleiding waren uitstekend★★★★★★★★★★MK van Sluijsnee

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven