Selecteer een pagina

Topfit Fysiotherapie locatie Almere Haven

Topfit Fysiotherapie locatie Almere Haven is gevestigd in zorgcentrum Reedewaard.

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Ervaring

Therapeuten

Behandelmethodes

Veel voorkomende klachten in onze praktijk

lage rugpijn fysio stadshagen

Lage Rugpijn

Lage rugpijn kan plotseling opkomen maar kan ook langzaam komen en steeds heviger worden.

nekpijn fysio zwolle

Nekklachten

Nekpijn en nekklachten gaan vaak gepaard met hoofdpijn en duizeligheid.

Schouderklachten - fysio stadshagen

Schouderpijn

Pijn aan de schouder kan ervoor zorgen dat men de schouder gaat ontzien. Het effect hiervan is stijfheid en uiteindelijk meer pijn.

Knieklachten fysio zwolle stadshagen

Kniepijn

Een verkeerde diagnose na knieklachten kan verregaande gevolgen hebben. ONderschat het niet, vaak worden de klachten erger als met niets doet.

Buikspierpijn bekkenpijn fysio stadshagen

Bekkenpijn

Bekkenproblemen hebben de aandacht van een specialist nodig. Topfit heeft er meerdere in huis. 

Heupklachten fysiotherapeut zwolle stadshagen

Heupklachten

Heupklachten stralen vaak uit naar boven naar het middenrif of juist naar beneden. Uw beweeglijkheid wordt erg beperkt!

Topfit Fysiotherapie is altijd in beweging

Begin 2015 opende het toenmalige ‘Reedewaard’ – een kleinschalige particuliere wooninstelling mét een stukje zorghotel –  zijn deuren.

In de periode voordat de nieuwe deuren open gingen zijn de mensen achter de wooninstelling op zoek geweest naar partners met aanvullende zorgspecialismen die interesse hadden om zich op de begane grond van het gebouw te vestigen.

Zorgsamenwerking

Deze partner of partners moesten natuurlijk wel iets kunnen toevoegen aan het bestaande ‘zorgpakket’ van Reedewaard. Het doel van het aanbieden van de benedenruimtes van het pand voor externe partners is namelijk ontstaan uit de wens naar een zorgsamenwerking voor de bewoners van het pand, de zorghotel-gasten én de buurtbewoners.

We zagen het wel zitten

Topfit Fysiotherapie zag zo’n samenwerking wel zitten. We gingen o.a deel uitmaken van de beweegzorg voor de bewoners van Reedewaard en verder openden we de onze praktijkdeuren voor de bewoners van de wijk.

De eerste bewoner ging de uitdaging aan

Onze Topfit-fysiotherapeute Karin (Helsloot) – met ervaring in een vergelijkbare zetting en achtergrond- had destijds de eer om op deze nieuwe locatie van start gaan. Zij kreeg een prachtige behandelkamer met oefenzaal op de begane grond aan de tuinzijde van het pand ter beschikking. Op 15 februari 2015 was er alvast één bewoner woonachtig in het pand en zo ging Karin de uitdaging aan samen met de allereerste bewoner van ‘Reedewaard’.

Ontmoet onze gedreven therapeuten!

“Onze therapeuten stellen vragen en luisteren naar u. Wij hebben alle behandelmethodes in huis om u snel verder te helpen.”

Lang leve Thuis

Nu 5 jaar later is er heel wat veranderd. Het pand behoort toe aan een nieuwe eigenaar. De organisatie van ‘Reedewaard’ is overgegaan in de organisatie: ‘Lang Leve Thuis’,  een vergelijkbaar initiatief dat kleinschalig particulier wonen aanbiedt voor mensen die (o.a. door cognitieve of fysieke aandoeningen) niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Topfit is altijd gebleven

Het zorghotel op de eerste etage is nu in de zorgzame handen van Woonzorg Flevoland. Op de begane grond zijn er bedrijven weggegaan maar er zijn ook nieuwe voor terug gekomen, waaronder orthopedische medisch Centrum M.C. Annatommie.

Topfit Fysiotherapie locatie Almere verzorgt nog stééds de beweegzorg en de fysiotherapie voor de bewoners en ook de eerstelijns zorg bij Woonzorg Flevoland. En ook de diëtist van Simpl Food is nog steeds één keer per veertien dagen in het gebouw aanwezig.

Fysiotherapie Almere

Een juiste diagnose begint met vragen stellen en luisteren!

Fysiotherapie Almere Haven

Nieuwe entree aan de Kerkstraat

Omdat de naam ‘Reedewaard’ al in de volksmond bekend was is deze naam aan het huidige pand blijven plakken. Wat wel veranderd is, is dat er nu twee ingangen zijn gekomen in plaats van één. Topfit Fysiotherapie heeft een mooie entree aan Kerkstraat 98 en de wooninstelling ‘Lang Leve Thuis’ zit tegenwoordig op Kerkstraat 100.

Aanwinst voor praktijk Almere

In de 5 jaar dat we op deze locatie zitten is Topfit gegroeid. Fysiotherapeute Shalina van Keulen kwam een paar jaar geleden op onze locatie in Almere werken en is een prettige aanwinst gebleken voor Topfit Fysiotherapie in Almere. Shalina nam oncologie en Oedeemtherapie specialisaties mee en dit betekende zowel een uitbreiding als een verdieping voor ons zorgpakket op deze locatie.

Meteen in actie

Karin en Shalina hebben in de tussentijd beiden de opleiding voor 2e lijns hartrevalidatie afgerond. Na het voltooien van de opleiding hebben zij op onze locatie in Almere in samenwerking met de partijen Cardiologie Centra Nederland en Cardiovitaal de uitbreiding ‘hartrevalidatie’ gestart. Al in het prille begin van het toevoegen van de specialisatie hartrevalidatie op deze locatie moesten de dames meteen in actie komen voor een echte reanimatie. De reanimatie verliep geslaagd dankzij een goed op elkaar ingespeeld team.

Nog meer nieuws aan de horizon

Inmiddels verschijnt er vanaf oktober 2020 een nieuw samenwerkingsverband aan de horizon! Topfit gaat dan namelijk de samenwerking aan met het Medisch Centrum: Orthopedische revalidatie van Annatommie in Almere. Topfit-fysiotherapeut Noel Walda zal vanaf oktober 2020 in Almere van start gaan. Heeft u sport-, en orthopedische revalidatie of dry needling nodig? Dan bent u bij Noel meteen aan het juiste adres want dat is nou net waarin hij gespecialiseerd is. We zijn dan ook erg blij met onze nieuwe collega die daarmee gelijk de zorgspecialismen uitbreidt van onze praktijk.

Aan alle veranderingen en uitbreidingen van locatie Almere is goed te zien dat  Topfit Fysiotherapie zich steeds blijft bewegen in de richting van nieuwe ontwikkelingen en nieuwe samenwerkingsverbanden. Want van bewegen blijf je jong. En leven is bewegen!

Fysiotherapie Almere

Noel Walda

Patiënten over Topfit Fysiotherapie

De fysiotherapeut is goed bereikbaar, denkt mee, is flexibel

Petra Muizelaar

Goede voorlichting en goede behandeling, fijne empathische mensen. Ik raad Topfit Fysiotherapie Stadshagen van harte aan!

Jos Lucas

De therapeut wist direct wat het probleem was en kon mij er in twee behandelingen vanaf helpen.

Jan Frenaij

Heb veel vertrouwen in mijn fysio omdat hij bewezen heeft dat hij het bij mij bij rechte eind had

Bert van Dijk

Adres en openingstijden

Adres:
Kerkstraat 98
1354 AC
Almere

Telefoon:
088-171 9000

Openingstijden:
ma 08:30–19:00
di 07:00–21:00
wo 09:00–21:00
do 08:00–18:00
vrij 08:00–17:30
za-zo gesloten

Fysiotherapie Almere-Haven

Wat u moet weten over
Topfit Fysiotherapie

  • 30 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 50+ fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 8,9 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars

Blijf niet met uw klachten rondlopen, neem vrijblijvend contact op!

Direct geholpen

Weet u waar u last van heeft en wilt u zo snel mogelijk geholpen worden? Neem direct contact op via 088 - 1719 000 of maak een afspraak bij de vestiging bij u in de buurt.