Door toename van de kracht van de beenspieren neemt de druk die op het kniegewricht wordt uitgeoefend af. Vervolgens verminderen de (pijn)klachten.

Ook is bewezen dat wanneer u voorafgaand aan een knieoperatie de beenspieren versterkt, het herstel veel sneller en voorspoediger verloopt!

Iedereen die knieklachten heeft kan daarom bij Topfit Fysiotherapie terecht om in de Kniegroep te werken aan een gezonde knie!

 

De intake

Voorafgaand aan deelname beoordeelt uw fysiotherapeut uw looppatroon en stand van de knieschijf

U krijgt indien nodig tips en oefeningen om uw looppatroon te verbeteren.
En als uw knieschijf tijdens het bewegen niet goed ‘spoort’, levert dit pijnklachten op. Onder de knieschijf wordt dan een tape aangebracht, die de knieschijf tijdens het bewegen in de juiste richting leidt. Daardoor neemt de knieschijf na verloop van tijd automatisch de juiste stand aan!

Het beweegprogramma van de Kniegroep

U traint in een kleine groep, zodat individuele begeleiding gewaarborgd is. Door dit individuele karakter van het programma kunt u op ieder gewenst moment instromen.

U traint gedurende 6 weken 2 x per week. Locatie voor de trainingen is Topfit fitness .

Aanmelding en vergoeding of kosten

U kunt direct een afspraak maken met uw fysiotherapeut van Topfit Fysiotherapie en heeft geen verwijzing van een huisarts of specialist meer nodig.

In de meeste gevallen wordt deelname aan de

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met TOPFIT Fysiotherapie, tel. 0320 26 5000.