Selecteer een pagina

Handblessure

Op het werk, eigen verzorging, sporten of het huishouden. Uw handen gebruikt u op een dag meer dan u denkt. Niet zo gek dus dat klachten aan de hand of pols een enorme beperking in het dagelijks leven kunnen geven.

Last van een kuitblessure? Lees er hieronder meer over of maak direct een afspraak!

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Oorzaak handblessure

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat de hand op eindeloos veel manieren kan bewegen: met veel kracht of juist met ongeloofl ijke precisie. De hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunt u klachten krijgen. Een goede behandeling door een specialist is dan belangrijk. Handtherapie kan plaatsvinden na een operatie, maar ook conservatief. De behandeling wordt specifiek afgestemd op uw klachten, beperkingen en doelen. Het streven is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren

Diagnose

Onze handtherapeuten zijn speciaal opgeleide fysiotherapeuten die op de hoogte zijn van de meest actuele behandelmogelijkheden rondom de spieren, gewrichten, botten, pezen en banden van uw hand. Daarnaast is vooral ervaring ook belangrijk. Onze handtherapeuten hebben die ervaring en kunnen deze inzetten bij het stellen van de juiste diagnose.

 

Behandeling hand blessure

Hoe ziet een behandeling eruit? Onze speciaal daarvoor opgeleide hand fysiotherapeut helpt u vooral met oefeningen die de spieren en gewrichten van uw hand of arm soepel en sterk maken. Tijdens de behandeling kunnen de volgende zaken aan de orde komen: verbeteren van de beweeglijkheid, oefeningen voor kracht en coördinatie, advies met betrekking tot het inzetten van de hand/pols tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, evaluatie van de gemeenschappelijk gestelde doelen en het behandelproces. 

 

 

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven