Selecteer een pagina

Handblessure

Op het werk, eigen verzorging, sporten of het huishouden. Uw handen gebruikt u op een dag meer dan u denkt. Niet zo gek dus dat klachten aan de hand of pols een enorme beperking in het dagelijks leven kunnen geven.

Last van een handblessure? Lees er hieronder meer over of maak direct een afspraak!

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Oorzaak handblessure

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat de hand op eindeloos veel manieren kan bewegen: met veel kracht of juist met ongeloofl ijke precisie. De hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunt u klachten krijgen. Een goede behandeling door een specialist is dan belangrijk. Handtherapie kan plaatsvinden na een operatie, maar ook conservatief. De behandeling wordt specifiek afgestemd op uw klachten, beperkingen en doelen. Het streven is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren

Diagnose

De (hand)fysiotherapeut kan na aanleiding van u verhaal en na het uitvoeren van verschillende testen een diagnose stellen voor uw handklacht. Ook kunt u bij ons terecht indien u al een diagnose hebt gekregen van bijvoorbeeld uw huisarts of handchirurg middels een verwijzing.

Mogelijke diagnoses voor de vingers en duim zijn:
– Triggerfinger
– Dupuytren
– Strekpees- of buigpeesletsel
– Vinger luxatie
– Hand fractuur
– Artrose van de vingerkootjes
– Reumatoide artritis
– Duimbasis artrose
– Duimbasis instabiliteit
– Skiduim

 

Behandeling hand blessure

Hoe ziet een behandeling eruit? Onze speciaal daarvoor opgeleide hand fysiotherapeut helpt u vooral met oefeningen die de spieren en gewrichten van uw hand of arm soepel en sterk maken. Tijdens de behandeling kunnen de volgende zaken aan de orde komen: verbeteren van de beweeglijkheid, oefeningen voor kracht en coördinatie, advies met betrekking tot het inzetten van de hand/pols tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, evaluatie van de gemeenschappelijk gestelde doelen en het behandelproces. 

 

Patiënten over Topfit:

%

Tevredenheid

 

Wat u moet weten over Topfit

  • meer dan 30 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad, Meppel, Ermelo en Zwolle
  • 60 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • Aangesloten bij Topfit: Moorkids kinderfysiotherapie
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven
  • Bedrijfs stoelmassages: www.stoelmassages.info