Selecteer een pagina

Het verhaal van Petra, ex Corona patiënt

Het verhaal van Petra, ex Corona patiënt

Op 14 april kwam ik thuis nadat ik ruim 2,5 week in het ziekenhuis had gelegen in verband met corona. Tijdens mijn ziekenhuisopname lag ik 9 dagen op de Intensive Care aan de beademing

 

Weer naar huis

Gelukkig mocht ik naar huis en was het niet noodzakelijk om het eerste herstel in een revalidatiecentrum op te pakken. Het was heel fijn dat Shalina (fysiotherapeut van Topfit Fysiotherapie) de eerste weken bij mij thuis langs kwam omdat ik nog niet in staat was om naar de praktijk te gaan. De begeleiding varieerde van oefeningen, samen een paar meter lopen en af en toe een peptalk!

Kracht en conditie opbouwen

Na een paar weken kon ik op eigen kracht naar de praktijk toe komen, waar ik 2x per week kon oefenen voor zowel kracht als cardio. Daarnaast oefen ik zelf dagelijks thuis met afwisselende oefeningen die ik van Shalina als huiswerk heb gekregen en wandel ik regelmatig met de hond. Ook train ik dagelijks mijn ademhaling met behulp van een threshold apparaatje.

Geduld is niet mijn beste eigenschap

De eerste weken ging mijn herstel het snelst en ik merk dat ik nu wat minder progressie maak. Dat was van tevoren ook al duidelijk verteld maar soms nog wel even slikken voor mij. Het blijft zoeken naar de juiste balans tussen activiteit en rust. Er zijn dagen dat ik me goed voel en dat ik dan van alles doe maar daar moet ik dan de dagen erna voor boeten.

Ik weet dat ze zeggen dat 1 dag op de IC staat voor 1 maand revalideren maar ik heb nog steeds goede hoop dat ik iets sneller herstel en weer aan het werk kan. Geduld is niet mijn beste eigenschap.

Ik ben blij met de hulp van Shalina om zo goed mogelijk te herstellen en ook af en toe te relativeren.

Petra

 

Lees hier hoe het traject van revalidatie voor COVID-19 patiënten er uit ziet.
Voor meer informatie kunt bellen met 088-1719000
Team Topfit Fysiotherapie.

Volg Topfit voor meer tips 'n Tricks!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Topfit en ontvang helemaal gratis, tips om gezond en fit te blijven!

Wij gebruiken uw gegevens alleen om de nieuwsbrief te verzenden.