Selecteer een pagina

Achillespees of hiel blessure?

Achilles of hiel blessures, komen vaak voor bij sporters. Met name duursporters hebben hier sneller last van. Het is van belang om te onderzoeken wat er precies gebeurd is en hoelang u er last van heeft. Zodoende kan een juist behandeltraject gekozen worden.

U wilt snel weer op de been zijn en weten waar u aan toe bent. Volg daarom de juiste behandeling voor u en uw sport. Heeft u last van een Achilles of hiel blessure? Topfit helpt u snel weer in beweging!

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Achillespees of hiel blessure

Regelmatig komen sporters de praktijk binnen met een achillespees blessure of hielspoor pijn.

Hielspoorpijn is de meest voorkomende pijnklacht aan de hiel en komt vooral voor bij mensen boven de 40 jaar. Ze hebben vaak pijn onder de voet. Voornamelijk ‘s ochtends, tijdens het opstaan, ervaart men de eerste tien minuten als zeer pijnlijk. De plek waar de pees aan het hielbeen vastzit, kan gaan ontsteken, verkalken en pijn veroorzaken. We noemen dat hielspoorklachten.

Een ontsteking van de achillespees is de pees die van de kuitspier naar de hiel loopt. Een pijnlijke achillespees kan sporten onmogelijk maken, zeker als de blessure wordt genegeerd en chronisch wordt.

Oorzaak hielspoor pijn

Een hielspoor ontstaat m.n. door belasting; hardlopen op een harde ondergrond, werk waarbij men lang moet staan of bij sporters die springen (bijvoorbeeld bij tennis of volleybal). Ook overgewicht kan een rol spelen in het ontstaan van deze klachten

De oorzaak van achillespees pijn is vaak dezelfde als die van hielspoor. Mensen krijgen last van achillespees door sporten en dragen van slechte schoenen. Vooral sporters die op latere leeftijd (weer) gaan beginnen met sport hebben verhoogde kans op peesblessures.

Diagnose hiel blessure

Sporters geven vaak aan dat ze al geruime tijd een beetje pijn hadden aan hun achillespees en / of last van hun hiel. In een begin periode wordt die pijn vooral de eerste paar minuten ervaren. Eenmaal warm gedraaid is de pijn dan weer verdwenen. Als dit soort pijn zich regelmatig voor doet en als de pijn steeds langer stand houdt is het verstandig een afspraak bij ons te maken.

Behandeling

In het beginstadium is een achillespees blessure vaak goed te behandelen. Als de blessure door te lang wachten al chronisch is geworden is dit lastiger. 90% van alle hielspoor klachten kunnen wij oplossen met Shockwave therapie.

Shockwave therapie houdt in dat geluidsimpulsen met een bepaalde frequentie zich als golven dwars door een medium heen verplaatsen (water, lucht of een vaste stof). Voor de behandeling met Shockwave hebben wij speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeuten.

Voorafgaand aan de shockwave therapie vindt echografie plaats, waarbij zichtbaar wordt waar het probleem zich bevindt. Op basis van die informatie lokaliseert de fysiotherapeut de pijnzone en brengt een gel aan. Dan dient hij shockwaves toe door het “behandelpistool” over de pijnzone te bewegen. Shockwave therapie versnelt het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, het metabolisme te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Bij een hielspoor lokaliseren we met echografie de verkalking die het hielspoor veroorzaakt. Vervolgens behandelen we het hielspoor met 3 keer Shockwave therapie. Vòòr de 4e Shockwave therapie maken we opnieuw een echo, om te controleren wat het resultaat is en om het verdere behandelplan te bepalen.

Bij hielspoor is gemiddeld 6 keer toepassen van Shockwave therapie voldoende.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★RoyIk vind dat zij goed oplet voorbeeld ik had vocht in me linkerbeen zij vertrouwde het niet heeft mij terug gestuurd naar de huisarts met de mededeling dat zij dacht dat ik een trombose been had huisarts verwacht niet dat het trombose was huisarts wel bloed laten prikken bloed niet goed ik moest naar het ziekenhuis echo laten maken en wat blijkt meerderen propjes in knieholte en kuit dus ik zeg met naam en toenaam Lisa Beltman is een topper en krijgt van mij geen 10 maar 100 punten zij heeft mij heelveel problemen bespaart Groet Roy Emden ★★★★★★★★★★KimGoede begeleiding, lieve mensen, duidelijke uitleg en probleem word goed aangepakt. Een 8 omdat geen enkel bedrijf perfect is. Zeer tevreden! ★★★★★★★★★★Stanley Luisterde goed , kwam met oplossingen en voerde haar werk goed uit ★★★★★★★★★★brigitte de wolffkonden snel met elkaar goed overweg waardoor de behandeling snel en kundig verliep waardoor je weinig behandelingen nodig had ★★★★★★★★★★W.AartsenHij snapt precies mijn klachten door jarenlange ervaring en door de mogelijkheid van een echo is het probleem gauw te zien ★★★★★★★★★★MichaelWordt altijd begrepen en tijdens de behandeling word ik goed aangepakt. Doet ff pijn maar het resultaat is er★★★★★★★★★★JanOmschrijving is lastig maar cijfer zegt genoeg★★★★★★★★★★RenskeIk had het gevoel dat er naar me geluisterd werd en mijn klacht serieus werd genomen. Vanaf t begin werd me duidelijk wat er wel of niet haalbaar was, heel fijn! De oefeningen waren goed op mij afgestemd waardoor ik snel verbetering zag en de fysio ook. Ook fijn dat hij net zo enthousiast was over de voortgang die ik boekte. Echt een topper!★★★★★★★★★★Anke Begrip, behandeling en begeleiding waren uitstekend★★★★★★★★★★MK van Sluijsnee

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Zwolle, Lelystad, Almere en Dronten
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven