Selecteer een pagina

Hyperventilatie aanval

Bij een aanval van hyperventilatie heeft u het gevoel dat u te weinig lucht krijgt. De symptomen van een hyperventilatie aanval zijn duizeligheid, benauwdheid, druk op de borst. Daarnaast is het moeilijk om er rustig onder te blijven. U kunt het gevoel krijgen flauw te vallen en in paniek raken. Hyperventilatie houdt in dat er een te snelle en korte ademhaling plaatsvindt terwijl u op dat moment gewoon rustig in een stoel of in de auto kunt zitten. Uw fysieke activiteit zou geen aanleiding moeten geven voor deze ademhaling.

Normaal gesproken letten we niet op onze ademhaling en reguleert ons lichaam onze ademhaling. Bij een paniekaanval  wordt dit systeem verstoort.

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Oorzaken paniekaanval

Hyperventilatie is geen lichamelijke klacht. Hyperventilatie komt voort uit angst. Die angst kan onbewust zijn en te maken hebben met zaken uit het verleden. Het sneller ademen en het kort happen naar lucht en te weinig lucht binnen krijgen is een gevolg van die angst. Deze verstoring van de ademhaling wordt niet veroorzaakt door een lichamelijke klacht maar door emotie. Hyperventilatie is een emotionele klacht.

Diagnose hyperventilatie

Onze fysiotherapeuten gaan met u op zoek naar het ontstaansmechanisme van uw hyperventilatie aanval.. Belangrijk tijdens de intake is te achterhalen waar de emotie en de angst bij u vandaan komt. Door middel van fysieke oefeningen en ademhalingsoefening zijn de meeste hyperventilatie klachten goed op te lossen. Indien dit niet voldoende blijkt kan uw behandelaar u verder verwijzen naar een specialist.

 

Behandeling hyperventilatie

De fysiotherapeut kan u met ademhalingsoefeningen helpen uw ademhaling beter te controleren in de situaties waarbij dat nodig is. Wij kunnen u helpen goed voorbereid te zijn. Door veel te oefenen raakt u vertrouwd met hoe om te gaan met uw hyperventilatie. Zo bent u bij een volgende paniek aanval beter voorbereid en zal u zich minder paniekerig voelen. Het doen van de juiste oefeningen leidt op ten duur tot een automatisme en weer een prettig gevoel van beheersing over uw situatie.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★RoyIk vind dat zij goed oplet voorbeeld ik had vocht in me linkerbeen zij vertrouwde het niet heeft mij terug gestuurd naar de huisarts met de mededeling dat zij dacht dat ik een trombose been had huisarts verwacht niet dat het trombose was huisarts wel bloed laten prikken bloed niet goed ik moest naar het ziekenhuis echo laten maken en wat blijkt meerderen propjes in knieholte en kuit dus ik zeg met naam en toenaam Lisa Beltman is een topper en krijgt van mij geen 10 maar 100 punten zij heeft mij heelveel problemen bespaart Groet Roy Emden ★★★★★★★★★★KimGoede begeleiding, lieve mensen, duidelijke uitleg en probleem word goed aangepakt. Een 8 omdat geen enkel bedrijf perfect is. Zeer tevreden! ★★★★★★★★★★Stanley Luisterde goed , kwam met oplossingen en voerde haar werk goed uit ★★★★★★★★★★brigitte de wolffkonden snel met elkaar goed overweg waardoor de behandeling snel en kundig verliep waardoor je weinig behandelingen nodig had ★★★★★★★★★★W.AartsenHij snapt precies mijn klachten door jarenlange ervaring en door de mogelijkheid van een echo is het probleem gauw te zien ★★★★★★★★★★MichaelWordt altijd begrepen en tijdens de behandeling word ik goed aangepakt. Doet ff pijn maar het resultaat is er★★★★★★★★★★JanOmschrijving is lastig maar cijfer zegt genoeg★★★★★★★★★★RenskeIk had het gevoel dat er naar me geluisterd werd en mijn klacht serieus werd genomen. Vanaf t begin werd me duidelijk wat er wel of niet haalbaar was, heel fijn! De oefeningen waren goed op mij afgestemd waardoor ik snel verbetering zag en de fysio ook. Ook fijn dat hij net zo enthousiast was over de voortgang die ik boekte. Echt een topper!★★★★★★★★★★Anke Begrip, behandeling en begeleiding waren uitstekend★★★★★★★★★★MK van Sluijsnee

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven