Selecteer een pagina

Hyperventilatie aanval

Bij een aanval van hyperventilatie heeft u het gevoel dat u te weinig lucht krijgt. De symptomen van een hyperventilatie aanval zijn duizeligheid, benauwdheid, druk op de borst. Daarnaast is het moeilijk om er rustig onder te blijven. U kunt het gevoel krijgen flauw te vallen en in paniek raken. Hyperventilatie houdt in dat er een te snelle en korte ademhaling plaatsvindt terwijl u op dat moment gewoon rustig in een stoel of in de auto kunt zitten. Uw fysieke activiteit zou geen aanleiding moeten geven voor deze ademhaling.

Normaal gesproken letten we niet op onze ademhaling en reguleert ons lichaam onze ademhaling. Bij een paniekaanval  wordt dit systeem verstoort.

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Oorzaken paniekaanval

Hyperventilatie is geen lichamelijke klacht. Hyperventilatie komt voort uit angst. Die angst kan onbewust zijn en te maken hebben met zaken uit het verleden. Het sneller ademen en het kort happen naar lucht en te weinig lucht binnen krijgen is een gevolg van die angst. Deze verstoring van de ademhaling wordt niet veroorzaakt door een lichamelijke klacht maar door emotie. Hyperventilatie is een emotionele klacht.

Diagnose hyperventilatie

Onze fysiotherapeuten gaan met u op zoek naar het ontstaansmechanisme van uw hyperventilatie aanval.. Belangrijk tijdens de intake is te achterhalen waar de emotie en de angst bij u vandaan komt. Door middel van fysieke oefeningen en ademhalingsoefening zijn de meeste hyperventilatie klachten goed op te lossen. Indien dit niet voldoende blijkt kan uw behandelaar u verder verwijzen naar een specialist.

 

Behandeling hyperventilatie

De fysiotherapeut kan u met ademhalingsoefeningen helpen uw ademhaling beter te controleren in de situaties waarbij dat nodig is. Wij kunnen u helpen goed voorbereid te zijn. Door veel te oefenen raakt u vertrouwd met hoe om te gaan met uw hyperventilatie. Zo bent u bij een volgende paniek aanval beter voorbereid en zal u zich minder paniekerig voelen. Het doen van de juiste oefeningen leidt op ten duur tot een automatisme en weer een prettig gevoel van beheersing over uw situatie.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★JanIk ben door een goede instructie van de door mij uit te voeren oefeningen na 8 behandelingen grotendeels van mijn klachten afgekomen. Nu is het aan mij om goed op te letten dat de klachten niet terugkomen en dat ik dus af en toe mijn oefeningen blijf doen.★★★★★★★★★★Stef VeldmanGoede en duidelijke uitleg. Bij triggerpoint behandeling kon ik wel door de grond gaan, maar 'savonds gaf me dat een fijn gevoel in de schouder. Hij wist dat goed te doen. Ik ben zeer tevreden over de behandeling bij Topfit fysiotherapie. Vandaar die 10.★★★★★★★★★★EDeskundig en betrokken fysiotherapeut★★★★★★★★★★Josephien van den BergHeb een goed contact met de fysiotherapeut die mij behandeld. Kom er al jaren af en toe. Het is een leuke praktijk.★★★★★★★★★★Jolanda Prettig contact met mijn fysiotherapeut ★★★★★★★★★★Marion Hoffmanomdat de fysio mijn klachten serieus nam echt naar mij luisterde en me feedback gaf op mijn eigen mening★★★★★★★★★★Sjanie HuiskesGeralda is een fijn persoon die goed luistert naar wat er aan de hand is. Samen met haar ben ik in korte tijd weer klachten vrij.★★★★★★★★★★kimberleyde therapeut nam mijn klachten zeer serieus, hij is vriendelijk, geduldig en geïnteresseerd. het plan van aanpak was duidelijk en heeft het gewenste effect gehad. ★★★★★★★★★★marjan stevenhagenNa 9 maanden pijn,is het in 3 weken flink verbeterd.★★★★★★★★★★RSTGoed overleg en daarop gebaseerd advies/ behandeling.

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven