Selecteer een pagina

Ik kan mij niet voorstellen hoe het is 24 uur pijn te hebben, elke dag

Soms hebben mensen altijd pijn, elke dag

Ikzelf kan mij niet voorstellen hoe het is om dag en nacht, 24 uur, pijn te hebben. Gelukkig niet, maar er zijn veel mensen die dat wel kunnen door hun chronische pijn. Hetzij door fibromyalgie, hetzij door reuma, of oedeem of door een andere vorm van een chronische ziekte die pijn met zich mee brengt.

Iemands pijn voelen kan ik niet
Voor iedereen is pijn ook weer anders, dus je indenken hoe het zou zijn, is bijna niet mogelijk. Hooguit iemand bijstaan en samen trachten lichtpunten te zien en te creëren. Dat is tegelijkertijd het mooie van het begeleiden van iemand met chronische pijn: te zien dat iemand in zijn leven, ondanks de zwaarte van de pijn, toch kan zien dat er ook momenten kunnen zijn dat de pijn niet op de voorgrond hoeft te staan. Dat mensen heel krachtig en sterk zijn, ondanks de pijn en hetgeen ze elke dag mee moeten dragen, en om ze dat ook te laten inzien en te laten voelen.
Je bent soms tot meer in staat dan dat je denkt!

Verschillende hulpvragen
En mensen laten inzien en laten voelen dat ze, ondanks de pijn, wel in staat zijn om iets te doen wat ze graag willen doen.
Laatst heb ik de behandeling nog afgesloten van een patiënte die door een aantal aanpassingen en een andere mindset haar werk kan blijven uitoefenen.
Maar ook een patiënt die door een frequente behandeling het huishouden kan blijven doen en weer een andere patiënt kan door de behandeling door de thuiszorg verzorgd blijven worden.

Zo heeft iedereen zijn eigen hulpvraag en is elke behandeling ook weer anders, ondanks de grote gedeeltelijke noemer: chronische pijn.

Arianne Roos – van de Berg, Topfit Fysiotherapie

U wilt hulp?
Heeft u vragen over Fibromyalgie of rondom het thema: leren ontspannen en het vinden van een balans tussen belasting en je eigen belastbaarheid?

Vraag vrijblijvend een gesprek aan met onze specialist via:

Topfit Fysiotherapie Stadshagen
Topfit Fysiotherapie Zwolle Zuid

Volg Topfit voor meer tips 'n Tricks!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Topfit en ontvang helemaal gratis, tips om gezond en fit te blijven!

Wij gebruiken uw gegevens alleen om de nieuwsbrief te verzenden.