• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Almere Haven, hoe begon het

Begin 2015 opende het toenmalige ‘Reedewaard’ – een kleinschalige particuliere wooninstelling mét een stukje zorghotel in Almere-Haven –  zijn deuren. In de periode voordat de nieuwe deuren open gingen zijn de mensen achter de wooninstelling op zoek geweest naar partners met aanvullende zorgspecialismen die interesse hadden om zich op de begane grond van het gebouw te vestigen.

 

De samenwerking met Reedewaard

Topfit Fysiotherapie zag zo’n samenwerking wel zitten. We gingen o.a deel uitmaken van de beweegzorg voor de bewoners van Reedewaard en verder openden we de onze praktijkdeuren voor de bewoners van de wijk.

Onze Topfit-fysiotherapeute Karin (Helsloot) – met ervaring in een vergelijkbare zetting en achtergrond- had destijds de eer om op deze nieuwe locatie van start gaan. De opzet was; een samenwerkingsverband opzetten met het toenmalig nieuwe zorgcentrum Zorgresidentie Reedewaard. En dat is gelukt.

Hoe het allemaal begon, van 1 naar 34 bewoners

Karin kreeg een prachtige behandelkamer met oefenzaal op de begane grond aan de tuinzijde van het pand ter beschikking. Op 15 februari 2015 was er alvast één bewoner woonachtig in het pand en zo ging Karin de uitdaging aan samen met de allereerste bewoner van ‘Reedewaard’.

Vanaf toen ging Topfit vanuit ‘praktijk Reedewaard’ de beweeggericht zorg dragen voor de Reedewaard bewoners.

Daarnaast verzorgde Topfit ook de revalidatie voor het toenmalige zorghotel. Onze praktijk was daarnaast ook bereikbaar voor cliënten uit de omgeving die reguliere fysiotherapie nodig hadden. Bij de start van onze samenwerking telde de destijds nieuw opgerichte zorginstelling welgeteld slechts één bewoner. Nu zijn er inmiddels 34 bewoners.

Beweegzorg blijft beweegzorg

In de afgelopen tijd heeft het zorgcentrum met betrekking tot eigenaren en naam enige veranderingen doorgemaakt. Nu 7 jaar later is er heel wat veranderd. Het pand behoort toe aan een nieuwe eigenaar. De organisatie van ‘Reedewaard’ is overgegaan in de organisatie: ‘Lang Leve Thuis’,  een vergelijkbaar initiatief dat kleinschalig particulier wonen aanbiedt voor mensen die (o.a. door cognitieve of fysieke aandoeningen) niet meer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Het zorgcentrum met de vaste bewoners heet nu officieel Saamborgh en deze instelling beheert meerdere locaties in Nederland. Ondanks alle naamsveranderingen is onze samenwerking met de huidige zorginstelling Saamborgh in Almere Haven niet veel veranderd. Topfit Fysiotherapie draagt nog steeds met veel enthousiasme bij aan de beweegzorg voor de bewoners van Saamborgh.

Het zorghotel op de eerste etage is nu in de zorgzame handen van Woonzorg Flevoland. Op de begane grond zijn er bedrijven weggegaan maar er zijn ook nieuwe voor terug gekomen. Topfit Fysiotherapie locatie Almere verzorgt nog stééds de beweegzorg en de fysiotherapie voor de bewoners en ook de eerstelijns zorg bij Woonzorg Flevoland. En ook de diëtist van Simpl Food is nog steeds één keer per veertien dagen in het gebouw aanwezig.

Nieuwe entree aan de Kerkstraat

Omdat de naam ‘Reedewaard’ al zo lang in de volksmond bekend was is deze naam aan het huidige pand blijven plakken. Wat wel veranderd is, is dat er nu twee ingangen zijn gekomen in plaats van één. Topfit Fysiotherapie heeft nu een mooie entree aan Kerkstraat 98 en de wooninstelling ‘Lang Leve Thuis’ zit tegenwoordig op Kerkstraat 100.

Ontmoet onze gedreven therapeuten: Karin, Shalina en Noël

Onze fysiotherapeute Karin Helsloot geeft en begeleidt de ouderen gym, medisch fitness en fysiotherapie/oefentherapie. Wat anders is op deze locatie is dat er inmiddels nog twee gezellige collega’s bij zijn gekomen. Shalina van Keulen en Noël Walda hebben elk eigen specialismen.

 

In de zeven jaar dat we op deze locatie zitten is Topfit gegroeid. Fysiotherapeute Shalina van Keulen kwam een paar jaar geleden op onze locatie in Almere werken en is een prettige aanwinst gebleken voor Topfit Fysiotherapie in Almere. Shalina nam de specialisaties oncologie en oedeemtherapie mee en dit betekende zowel een uitbreiding als een verdieping voor ons zorgpakket op deze locatie. Topfit-fysiotherapeut Noel Walda is oktober 2020 in Almere van start gegaan. Heeft u sport-, en orthopedische revalidatie of dry needling nodig? Dan bent u bij Noel aan het juiste adres. Onze drie therapeuten dragen ieder hun expertise bij in een multidisciplinaire samenwerking. Samen met de zorg/verpleegkundige, de huisarts, de diëtist, de ergotherapeut, de praktijkondersteuner van de huisarts, en de specialist oudergeneeskunde zorgen zij ervoor dat bewoners zo lang mogelijk mobiel en zelfstandig kunnen blijven.

Ons team (Karin, Noël en Shalina) in Redewaard heeft naast de behandeling van de meer algemene klachten die bij fysiotherapie voorkomen de volgende specialisaties: geriatrie, oedeemtherapie, hartrevalidatie, beweegprogramma’s, oncologische therapie, valpreventie, draaiduizeligheid (BPPD), palliatieve therapie en ondersteuning bij aangeboren hersenletsel en bij herstel of bij het herwinnen van de fysieke bewegingsvrijheid na een herseninfarct.

De deur staat altijd open

Wij betrekken indien nodig zoveel mogelijk de mantelzorg en familie bij de fysiotherapie en andere therapiën. Er is altijd overleg mogelijk met alle ondersteuners en verzorgenden om de bewoners of de zorg voor de bewoners zo snel mogelijk bij te kunnen staan. Maar ook de bewoners zelf mogen altijd aankloppen. De deur staat altijd open als er vragen of problemen zijn met betrekking tot de gezondheid en de mobiliteit.

Onze drie therapeuten adviseren indien nodig de zorg over een til-beleid voor een bewoner of verzorgende. Het doel van de samenwerking tussen Topfit en Saamborgh is dat we samen steeds de beste zorg voor de bewoners binnen Saamborgh kunnen waarborgen. Al zeven jaar hebben we daarin steeds een goede weg in gevonden en we hopen dit nog lang samen te kunnen blijven doen.

Meteen in actie

Karin en Shalina hebben in de tussentijd beiden de opleiding voor 2e lijns hartrevalidatie afgerond. Na het voltooien van de opleiding hebben zij op onze locatie in Almere in samenwerking met de partijen Cardiologie Centra Nederland en Cardiovitaal de uitbreiding ‘hartrevalidatie’ gestart. Al in het prille begin van het toevoegen van de specialisatie hartrevalidatie op deze locatie moesten de dames meteen in actie komen voor een echte reanimatie. De reanimatie verliep geslaagd dankzij een goed op elkaar ingespeeld team.

Aan alle veranderingen en uitbreidingen van locatie Almere is goed te zien dat Topfit Fysiotherapie zich steeds blijft bewegen in de richting van nieuwe ontwikkelingen en nieuwe samenwerkingsverbanden. Want van bewegen blijf je jong. En leven is bewegen!

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.