• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Zeewolde Houtwal – Oorsprong

Al meer dan 25 jaar is Fysiotherapie praktijk Houtwal van Nanette een gerenommeerde allround praktijk in de regio Zeewolde. Binnen de praktijk zijn verschillende specialisaties aanwezig zoals leefstijl, oncologie, manuele therapie, podologie en echografie. Ook de revalidatie van knie-heup-schouder en rugklachten maakt een groot onderdeel uit van fysiotherapie Houtwal.

 

En zo begon het allemaal

Op 14-jarige leeftijd raakte Nanette Egberts geblesseerd aan haar enkel. Zij kwam onder behandeling van een fysiotherapeut en wist één ding zeker: dit wilde zij ook worden.

In 1995 studeerde Nanette af als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht en is zij naar Leuven (België) gegaan om haar universitaire graad in fysiotherapie te halen. Vervolgens heeft zij een jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan. Zij wilde echter heel graag in een praktijk aan de slag. In 1999 heeft Nanette daarom Fysiotherapie Houtwal gekocht.

Nanette’s verhaal over haar werk in de praktijk en haar werk als fysiotherapeut en podoloog

‘In de praktijk richt ik mij naast fysiotherapie en manuele therapie op revalidatie van sportblessures en orthopedische revalidatie. Ik zoek met de patiënt naar manieren om de klachten niet terug te laten keren.

‘In september 2010 ben ik afgestudeerd als sportfysiotherapeut aan de European Science of Sportphysiotherapy. In het hele bewegen van de mens miste ik enorm de kennis over de enkel en de voet. Om deze reden ben ik de opleiding Podologie gaan doen. U kunt dus ook bij mij terecht voor een echo- voetscan of steunzolen’.

 Naast gedrevenheid en betrokkenheid vind ik het belangrijk dat er een prettige sfeer hangt in onze praktijk. Mensen gaan niet voor hun plezier naar een fysiotherapeut. Als het dan toch moet, hoop ik dat ze met evenveel plezier naar de praktijk komen als dat ik elke dag doe’.

De nieuwste ontwikkelingen en kwaliteitszorg

Praktijk Houtwal is altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen: Hoe kunnen patiënten het beste geholpen worden, hoe voelen patiënten zich thuis in de praktijk en zijn de juiste specialisaties aanwezig om patiënten van hun klachten af te helpen. Het hele team zet zich hier enorm voor in. Omdat onze praktijk voorop loopt in de nieuwste ontwikkelingen en garant staat voor kwaliteit zijn we aangesloten bij multidisciplinaire zorggroep FleGel. Binnen deze zorggroep houdt Nanette zich bezig met kwaliteit. Zo blijft er ook op dit vlak altijd uitdaging in haar werk.