Selecteer een pagina

Longklachten / COPD / Astma

COPD is een verzamelnaam voor de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. Hierbij zijn de longen zo vaak ontstoken dat ze blijvend beschadigd raken.

Heeft u chronische longklachten? Ze komen bij ons in de praktijk veel voor. Lees wat u eraan kunt doen of neem contact met ons op.

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Chronische longklachten 

Als patiënt krijgt u het steeds vaker benauwd. Een trap oplopen voelt als het beklimmen van een berg. Aankleden kost steeds meer moeite. Werken lukt soms niet meer. In een vergevorderd stadium kunt u zelfs 24 uur per dag afhankelijk worden van extra zuurstof.

Wat kunt u doen om de klachten te verminderen?

 • Stoppen met roken
 • Meer bewegen
 • Aangepast eten
 • Medicijnen consequent gebruiken

Meer bewegen via het beweegprogramma COPD

Het beweegprogramma COPD is een ketenzorgprogramma waarbij we samenwerken met de huisarts, de praktijk ondersteuner huisarts (POH’er), de diëtist en de longverpleegkundige van het ziekenhuis.

Topfit Fysiotherapie verzorgt het beweeggedeelte van deze zorgketen. Wij stellen samen met u een persoonlijk beweegprogramma op, rekening houdend met uw mogelijkheden en beperkingen.

Waaruit bestaat het programma:

 • Tijdens de intake meten we uw zuurstofopnamecapaciteit en het zuurstofgehalte van uw bloed tijdens het bewegen. Ook meten we uw maximale hartslag.
 • Alle overige zuurstofwaarden zijn al gemeten door uw POH’er en deze zijn op het moment dat u bij ons komt bij ons bekend.
 • Op basis hiervan stellen we uw individuele beweegprogramma op. U gaat bewegen in een kleine groep onder begeleiding van één van onze COPD gekwalificeerde fysiotherapeuten.

Aanmelding en vergoeding of kosten

Voor deelname heeft u een verwijzing van uw POH’er of longverpleegkundige nodig.

De meeste verzekeraars vergoeden deelname gedeeltelijk. U bent er zelf verantwoordelijk voor om dit na te kijken in uw zorgpolis. In aanvulling daarop geldt een beperkte eigen bijdrage.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★JanIk ben door een goede instructie van de door mij uit te voeren oefeningen na 8 behandelingen grotendeels van mijn klachten afgekomen. Nu is het aan mij om goed op te letten dat de klachten niet terugkomen en dat ik dus af en toe mijn oefeningen blijf doen.★★★★★★★★★★Stef VeldmanGoede en duidelijke uitleg. Bij triggerpoint behandeling kon ik wel door de grond gaan, maar 'savonds gaf me dat een fijn gevoel in de schouder. Hij wist dat goed te doen. Ik ben zeer tevreden over de behandeling bij Topfit fysiotherapie. Vandaar die 10.★★★★★★★★★★EDeskundig en betrokken fysiotherapeut★★★★★★★★★★Josephien van den BergHeb een goed contact met de fysiotherapeut die mij behandeld. Kom er al jaren af en toe. Het is een leuke praktijk.★★★★★★★★★★Jolanda Prettig contact met mijn fysiotherapeut ★★★★★★★★★★Marion Hoffmanomdat de fysio mijn klachten serieus nam echt naar mij luisterde en me feedback gaf op mijn eigen mening★★★★★★★★★★Sjanie HuiskesGeralda is een fijn persoon die goed luistert naar wat er aan de hand is. Samen met haar ben ik in korte tijd weer klachten vrij.★★★★★★★★★★kimberleyde therapeut nam mijn klachten zeer serieus, hij is vriendelijk, geduldig en geïnteresseerd. het plan van aanpak was duidelijk en heeft het gewenste effect gehad. ★★★★★★★★★★marjan stevenhagenNa 9 maanden pijn,is het in 3 weken flink verbeterd.★★★★★★★★★★RSTGoed overleg en daarop gebaseerd advies/ behandeling.

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven