Selecteer een pagina

Longklachten / COPD / Astma

COPD is een verzamelnaam voor de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. Hierbij zijn de longen zo vaak ontstoken dat ze blijvend beschadigd raken.

Heeft u chronische longklachten? Ze komen bij ons in de praktijk veel voor. Lees wat u eraan kunt doen of neem contact met ons op.

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Chronische longklachten 

Als patiënt krijgt u het steeds vaker benauwd. Een trap oplopen voelt als het beklimmen van een berg. Aankleden kost steeds meer moeite. Werken lukt soms niet meer. In een vergevorderd stadium kunt u zelfs 24 uur per dag afhankelijk worden van extra zuurstof.

Wat kunt u doen om de klachten te verminderen?

 • Stoppen met roken
 • Meer bewegen
 • Aangepast eten
 • Medicijnen consequent gebruiken

Meer bewegen via het beweegprogramma COPD

Het beweegprogramma COPD is een ketenzorgprogramma waarbij we samenwerken met de huisarts, de praktijk ondersteuner huisarts (POH’er), de diëtist en de longverpleegkundige van het ziekenhuis.

Topfit Fysiotherapie verzorgt het beweeggedeelte van deze zorgketen. Wij stellen samen met u een persoonlijk beweegprogramma op, rekening houdend met uw mogelijkheden en beperkingen.

Waaruit bestaat het programma:

 • Tijdens de intake meten we uw zuurstofopnamecapaciteit en het zuurstofgehalte van uw bloed tijdens het bewegen. Ook meten we uw maximale hartslag.
 • Alle overige zuurstofwaarden zijn al gemeten door uw POH’er en deze zijn op het moment dat u bij ons komt bij ons bekend.
 • Op basis hiervan stellen we uw individuele beweegprogramma op. U gaat bewegen in een kleine groep onder begeleiding van één van onze COPD gekwalificeerde fysiotherapeuten.

Aanmelding en vergoeding of kosten

Voor deelname heeft u een verwijzing van uw POH’er of longverpleegkundige nodig.

De meeste verzekeraars vergoeden deelname gedeeltelijk. U bent er zelf verantwoordelijk voor om dit na te kijken in uw zorgpolis. In aanvulling daarop geldt een beperkte eigen bijdrage.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★RoyIk vind dat zij goed oplet voorbeeld ik had vocht in me linkerbeen zij vertrouwde het niet heeft mij terug gestuurd naar de huisarts met de mededeling dat zij dacht dat ik een trombose been had huisarts verwacht niet dat het trombose was huisarts wel bloed laten prikken bloed niet goed ik moest naar het ziekenhuis echo laten maken en wat blijkt meerderen propjes in knieholte en kuit dus ik zeg met naam en toenaam Lisa Beltman is een topper en krijgt van mij geen 10 maar 100 punten zij heeft mij heelveel problemen bespaart Groet Roy Emden ★★★★★★★★★★KimGoede begeleiding, lieve mensen, duidelijke uitleg en probleem word goed aangepakt. Een 8 omdat geen enkel bedrijf perfect is. Zeer tevreden! ★★★★★★★★★★Stanley Luisterde goed , kwam met oplossingen en voerde haar werk goed uit ★★★★★★★★★★brigitte de wolffkonden snel met elkaar goed overweg waardoor de behandeling snel en kundig verliep waardoor je weinig behandelingen nodig had ★★★★★★★★★★W.AartsenHij snapt precies mijn klachten door jarenlange ervaring en door de mogelijkheid van een echo is het probleem gauw te zien ★★★★★★★★★★MichaelWordt altijd begrepen en tijdens de behandeling word ik goed aangepakt. Doet ff pijn maar het resultaat is er★★★★★★★★★★JanOmschrijving is lastig maar cijfer zegt genoeg★★★★★★★★★★RenskeIk had het gevoel dat er naar me geluisterd werd en mijn klacht serieus werd genomen. Vanaf t begin werd me duidelijk wat er wel of niet haalbaar was, heel fijn! De oefeningen waren goed op mij afgestemd waardoor ik snel verbetering zag en de fysio ook. Ook fijn dat hij net zo enthousiast was over de voortgang die ik boekte. Echt een topper!★★★★★★★★★★Anke Begrip, behandeling en begeleiding waren uitstekend★★★★★★★★★★MK van Sluijsnee

Feedback Company

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven