Selecteer een pagina

Longklachten / COPD / Astma

COPD is een verzamelnaam voor de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. Hierbij zijn de longen zo vaak ontstoken dat ze blijvend beschadigd raken.

Heeft u chronische longklachten? Ze komen bij ons in de praktijk veel voor. Lees wat u eraan kunt doen of neem contact met ons op.

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Chronische longklachten 

Als patiënt krijgt u het steeds vaker benauwd. Een trap oplopen voelt als het beklimmen van een berg. Aankleden kost steeds meer moeite. Werken lukt soms niet meer. In een vergevorderd stadium kunt u zelfs 24 uur per dag afhankelijk worden van extra zuurstof.

Wat kunt u doen om de klachten te verminderen?

 • Stoppen met roken
 • Meer bewegen
 • Aangepast eten
 • Medicijnen consequent gebruiken

Meer bewegen via het beweegprogramma COPD

Het beweegprogramma COPD is een ketenzorgprogramma waarbij we samenwerken met de huisarts, de praktijk ondersteuner huisarts (POH’er), de diëtist en de longverpleegkundige van het ziekenhuis.

Topfit Fysiotherapie verzorgt het beweeggedeelte van deze zorgketen. Wij stellen samen met u een persoonlijk beweegprogramma op, rekening houdend met uw mogelijkheden en beperkingen.

Waaruit bestaat het programma:

 • Tijdens de intake meten we uw zuurstofopnamecapaciteit en het zuurstofgehalte van uw bloed tijdens het bewegen. Ook meten we uw maximale hartslag.
 • Alle overige zuurstofwaarden zijn al gemeten door uw POH’er en deze zijn op het moment dat u bij ons komt bij ons bekend.
 • Op basis hiervan stellen we uw individuele beweegprogramma op. U gaat bewegen in een kleine groep onder begeleiding van één van onze COPD gekwalificeerde fysiotherapeuten.

Aanmelding en vergoeding of kosten

Voor deelname heeft u een verwijzing van uw POH’er of longverpleegkundige nodig.

De meeste verzekeraars vergoeden deelname gedeeltelijk. U bent er zelf verantwoordelijk voor om dit na te kijken in uw zorgpolis. In aanvulling daarop geldt een beperkte eigen bijdrage.

 

Patiënten over Topfit:

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★Joke Brouwerkwalitatief goede behandeling en juiste behandeling om de klachten op te heffen en een eventuele specialistische behandeling te voorkomen en het voorkomen van een operatie.★★★★★★★★★★Richard NoslinIk voelde mij zeer op mijn gemak.★★★★★★★★★★N. OkyayIk ben behandeld door Michael te botter in Lelystad. Hij is zeer professioneel, weet wat hij doet en heeft een luisterend oor. Dankzij hem ben ik van mijn hielspoor af. Top fysiotherapeut!!! Mvg N. Okyay★★★★★★★★★★Floris TakkenbergDe vraag waarmee ik kwam is opgelost★★★★★★★★★★HenkLuistert goed, motiveert en past oefenprogramma op doelstelling en mogelijheden aan.★★★★★★★★★★Gerda JonkerZeer kundig, positief en empathisch.★★★★★★★★★★Chris de BruinDe fysiotherapeute begreep direct mijn klacht en heeft mij uitstekend behandeld en gaf mij oefeningen die ik elke dag thuis kon doen. Bijenkorf bezoek werd de voortgang besproken.★★★★★★★★★★Anneke Vromans-Ullers ze was duidelijk en wist heel goed wat ze deed en is goed in der werk★★★★★★★★★★Hellen van der VeerTot ongeveer 10 jaar geleden bij geen hulpverlener verlichting van mijn klachten gehad. Ben bij menig fysiotherapeut, manueel therapeut en chiropractor geweest. Totdat ik dryneedling kreeg, gelijk verlichting.★★★★★★★★★★Lidy Messchendorpze heeft mij geweldig geholpen, met een maand kon ik weer fietsen, en mijn vrijwilliggers werk weer oppakken

Feedback Company

%

Tevredenheid

 

Wat u moet weten over Topfit

  • 25 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad en Zwolle
  • 45 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven