Looptraining voor “etalagebenen”…

Claudicatio Intermittens ook wel ‘etalagebenen’ genoemd krijgt veel aandacht, omdat op 15 maart voor de tweede keer het Claudicationet Jaarcongres wordt georganiseerd. Het ClaudicatioNet is een zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt.

Doel

Doel van ClaudicatioNet is het geven van transparante en hoogwaardige zorg aan alle patiënten met perifeer vaatlijden in Nederland. Doel van dit jaarcongres is om fysiotherapeuten en verwijzers pèr provincie met elkaar in contact te brengen en zo te laten netwerken.

Looptherapie

De meest effectieve behandeling voor claudicatio intermittens is looptherapie. Uit studies blijkt dat patiënten na het volgen van looptherapie een toename in loopafstand hebben van 50-200% vergeleken met een controlegroep die geen looptherapie heeft gevolgd.

Daarnaast heeft looptherapie ook een gunstig effect op verschillende andere risicofactoren. Zoals hoge bloeddruk, diabetes en hypercholesterolemie (een stofwisselingsstoornis waarbij een te hoog gehalte cholesterol in het bloed aanwezig is).

Landelijk dekkend netwerk

Met het ClaudicatioNet is het de bedoeling om – als eerste in de wereld – een landelijk dekkend netwerk te realiseren waarin geschoolde looptraining wordt aangeboden door gespecialiseerde fysiotherapeuten.

“Looptherapie is de basis voor verder behandeling en dient onder supervisie van een geschoolde fysiotherapeut te gebeuren.”

Topfit Fysiotherapie

Milou van der Leede en Marijke Baks zijn onze in claudicatio intermittens gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij helpen u graag om zo goed mogelijk in het dagelijkse leven te kunnen functioneren en de klachten zoveel mogelijk te beperken!

Bel voor meer informatie of een afspraak 0320 26 5000.

 

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 13 maart 2012, in: Nieuws Topfit door: