Selecteer een pagina

Manuele therapie veilig bij Topfit Fysiotherapie!

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Eén van de technieken die de manueel therapeut toepast, voor het behandelen van nekpijn en hoofdpijnklachten, is ‘hoog cervicaal manipuleren’,  lees: kraken in de nek. In de afgelopen periode verschenen er in regionale kranten en op de radio berichten over Manuele therapie en het hoog cervicaal manipuleren.

De reactie van Annelies Pool, voorzitter van de NVMT: Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapie:

“Bij hoog cervicaal manipuleren (kraken in de nek) zijn de risico’s op bij- en nawerkingen nihil, lager dan risico’s bij slikken van paracetamol, maar niet volledig uit te sluiten.

Doordat deze risico’s niet voor 100% uit te sluiten zijn en het feit dat manueel therapeuten ook andere bewezen effectieve behandeltechnieken kunnen toepassen, heeft het bestuur van de NVMT een concept advies aan de leden gegeven.

Dit concept advies, afraden van manipulaties hoog in de nek, wordt ter bekrachtiging aan de Algemene Ledenvergadering op 18 november voorgelegd. Uitgangspunt is: we kiezen voor de patiënten en dus voor de veiliger techniek.”

Manuele Therapie bij Topfit Fysiotherapie

Bij Topfit zijn er 5 Manueel therapeuten werkzaam

  • Lisa Beltman
  • Dennis Geerlings
  • Miriam Geerdink
  • Matthijs de Groot
  • Michael Ling

Veiligheid van de patiënt voorop

Maandelijks hebben zij overleg om de kwaliteit van handelen te waarborgen en continu te verhogen.  Onderling hebben ze afgesproken om geen manipulaties hoog in de nek uit te voeren.

Met hoog in de nek C0-C2, bedoelen we de atlas, draaier en de schedel. Voor nekklachten veroorzaakt vanuit de hoge nek passen ze nu andere technieken toe. Topfit kiest voor veiligheid en heeft voldoende alternatieve opties om de nekklachten te behandelen zoals: mobiliseren, oefentherapie, Mc Kenzie therapie en Dry Needling.

Klachten die veroorzaakt kunnen worden vanuit de hoge nek zijn bijvoorbeeld:

  • hoofdpijn
  • duizelingen
  • oorsuizen
  • nekpijn
  • slikklachten/heesheid

Heeft u last van dit soort klachten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak via de button hieronder of via: 088 1719000

Volg Topfit voor meer tips 'n Tricks!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Topfit en ontvang helemaal gratis, tips om gezond en fit te blijven!

Wij gebruiken uw gegevens alleen om de nieuwsbrief te verzenden.