Selecteer een pagina

Profiel van:

Annabel Koersvelt

Mijn verhaal

Ik ben Annabel en ik werk inmiddels al meer dan 5 jaar bij Topfit Fysiotherapie. Toen ik nog studeerde was het plan om fysiotherapeut voor paarden te worden, maar uiteindelijk ben ik van dit plan afgestapt; ik vind het werken met mensen namelijk veel leuker! Ik werk sinds het begin met veel plezier als fysiotherapeut, na 2 jaar besloot ik om er een specialisatie bij te gaan leren, namelijk manuele lymfedrainage of ook wel bekend als oedeemtherapie.

De keuze hiervoor was snel gemaakt, ik had hier op mijn vorige stage mooie resultaten van gezien en ik vond de patiëntencategorie fijn om mee te werken. Juist omdat je veel voor je patiënten kan betekenen en je ook langere tijd met ze bezig bent bouw je een mooie band op. Bij Topfit was toentertijd nog geen oedeemtherapeut, dus dat was een mooie uitbreiding voor de praktijk.

Het menselijke aspect zit er goed in bij mij; op het gebied van empathie heb ik veel ervaring en dit is erg belangrijk bij de zorg met oncologische patiënten. Om de zorg voor mijn patiënten nog meer te verbeteren, heb ik me ook verdiept in littekentherapie en het aanmeten van compressiemiddelen. Met deze tools tot mijn beschikking, kan ik vaak het totale plaatje aanbieden.
Naast oedeemtherapeut ben ik ook erg actief in het zwembad, dit doe ik nog steeds met veel plezier. Ik geef afwisselend hydrotherapie en hydrogym. Als er zaken voor het zwembad geregeld moeten worden, dan ben ik daarvoor de aangewezen persoon.

De meeste van mijn uren ben ik te vinden op de locatie ‘de Hanzeborg’, waar we naast de zwembadactiviteiten ook andere vormen van training aanbieden. Verder ben ik te vinden op de locatie ‘de Botter’, en soms werk ik ook op één van de locaties in Zwolle tijdens de vakantieperiode. In mijn vrije tijd ben ik ook Keurmerk coach bij verschillende groepen tijdens de PEER reviews. Hierbij kan ik een handje helpen bij het proces dat de kwaliteit van de zorg hoog blijft.