Selecteer een pagina

Profiel van:

Arianne Roos – van de Berg

Mijn verhaal

Mijn naam is Arianne Roos en ben sinds 2002 algemeen fysiotherapeut. Ik wist al snel dat ik de zorg in wilde, maar welke tak in de zorg? Ik ben toen gestart met de opleiding pedagogiek, maar ik kwam er al gauw achter dat ik mensen op een andere manier wilde helpen dan dat je bij pedagogiek doet. Na een “sabbatical year” ben ik gestart met de opleiding fysiotherapie, waar ik tot op heden nog zeker geen spijt van heb gehad!

Het mooiste van het vak vind ik het contact met mensen. Ieder persoon is anders en geen enkele klacht is hetzelfde. Dat betekent samen met de patiënt zoeken naar een oplossing voor het probleem en de klacht. Dat samen puzzelen, naast het behandelen, maakt het beroep boeiend. Een persoon holistisch benaderen vind ik dan ook zeer belangrijk.
Ik heb diverse cursussen gevolgd op het gebied van chronische pijn en stressmanagement, waardoor ik m.n. mij richt op ontspanningstherapie, chronische pijn en ademtherapie.

Het mooiste vind ik als mensen met chronische pijn beter in hun vel gaan zitten. Je kan als fysiotherapeut over het algemeen niet de pijn weghalen, maar je kan wel samen met de patiënt kijken naar de klacht en samen kijken naar oplossingen om bij het dagelijks leven met de pijn om te gaan.

Daarnaast pas ik veel dry needling toe, dat is middels speciale naalden het opheffen van “spierknopen”. Een zeer effectieve en snelle manier op van de spierklachten af te komen, een prachtige aanvulling op de behandeling.