Selecteer een pagina

Profiel van:

Karin Heyl

Mijn verhaal

Mijn naam is Karin Heyl en ik ben sinds 2014 de praktijkmanager bij Topfit Fysiotherapie. Al bijna 4 decennia heb ik een professionele relatie met de fysiotherapie. In die tijd heb ik vele facetten van het vak leren kennen en nog steeds ben ik er van overtuigd dat het een heel mooi vak is.

Na de opleiding fysiotherapie heb ik een poosje gewerkt als fysiotherapeut en kwam al snel terecht bij de Stichting Wetenschap en Scholing Fysiotherapie (SWSF), nu beter bekend als NPi. Als projectleider bij het NPi was ik betrokken bij de ontwikkeling van richtlijnen, samenwerkingsafspraken, classificaties en andere ontwikkelingsprojecten. Een fijne werkplek met leuke collega’s, maar wel met grote afstand van de dagelijkse praktijk. Rond 2007 heb ik daarom de overstap gemaakt naar het KNGF, de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten. De beleidsmatige en bestuurlijke ondersteuning van de fysiotherapeuten in de regio Noord-Nederland waren daar mijn belangrijkste taakgebieden. Iets dichter bij de werkvloer, maar nog steeds op afstand van de daadwerkelijke zorg.

Toen ik gevraagd werd voor de functie van praktijkmanager bij Topfit zag ik mijn kans schoon. Een mooie, grote praktijk met een gezonde ambitie op het gebied van kwaliteit en ondernemerschap. Eindelijk met mijn poten in de klei! Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van deze beslissing. We hebben een fantastisch team en het geeft mij veel voldoening om een bijdrage te kunnen leveren aan het reilen en zeilen van de praktijk. Mijn belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat onze medewerkers dagelijks met plezier naar hun werk gaan. Dat maakt ze betere fysiotherapeuten en komt uiteindelijk onze patiënten ten goede. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!