Selecteer een pagina

Profiel van:

Marieke de Jong Wagemans

Mijn verhaal

Ik ben Marieke, woonachtig te Lelystad en sinds 2014 afgestudeerd fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. Ik kon gelijk na mijn studie aan de slag bij Topfit en werk hier sindsdien met veel plezier. In mijn eerste werkjaar kwam ik door een collega in aanraking met oedeemtherapie en vond dit ontzettend interessant. In 2016 heb ik hierdoor mijn specialisatie oedeemtherapie behaald. Bij deze vorm van therapie probeert men alle versies van vochtproblemen in het lichaam optimaal te verwijderen/minderen of te stabiliseren.

Daarnaast heb ik kleine cursussen gevolgd zoals littekentherapie/ behandelen van de organen/ etc om mijn oedeem behandelingen te kunnen complementeren. Ook geef ik groepslessen waaronder het zwembad, revalidatie en het beweegprogramma. Bij het beweegprogramma zien we mensen met een chronische aandoening die ondanks hun ziekte leren en gemotiveerd worden om te blijven bewegen.

Mijn werk zie ik als een grote puzzel: ieder lichaam is weer anders en samen met die persoon ga ik dan de puzzel aan om te kijken hoe wij samen de lichamelijk klacht optimaal kunnen aanpakken.

BIG en Keurmerk registratienummer: 19918686304