Selecteer een pagina

Profiel van:

Mendi Drolenga

Mijn verhaal

Mijn naam is Mendi Drolenga.
Ik ben in 2016 afgestudeerd van de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam, daarna ben ik gelijk aan het werk gegaan bij mijn laatste stage adres: Topfit fysiotherapie.

Voordat ik aan de opleiding fysiotherapie ben begonnen heb ik zelf altijd veel gedanst. Daar is mijn fascinatie met het menselijk bewegen ontstaan.
Als alles werkt zoals de bedoeling is staan we vaak niet zo stil bij hoe belangrijk dat eigenlijk is. Als je een beperking tegenkomt in bewegen heeft dat een enorme impact.
Ik vind het heel mooi dat je als fysiotherapeut iemand kan helpen om samen te kijken naar hoe je het meeste uit jouw bewegend functioneren kunt halen.

Naast fysiotherapeut ben ik sinds kort ook handtherapeut. Hier heb ik voor gekozen, omdat de hand en pols zo complex in elkaar zit dat ik er graag meer over wilde weten. De handen gebruik je bij zoveel dagelijkse dingen en op veel verschillende manieren, met veel kracht of met veel precisie.

Ik ben aangesloten bij het ClaudicatioNet, om mensen met claudicatio intermittens (etalagebenen) zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

Daarnaast heb ik me verdiept in het fysiotherapeutisch behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson en ben ik aangesloten ben bij het ParkinsonNet.

Ook ben ik aangesloten bij het hand- pols netwerk Almere.