Selecteer een pagina

Profiel van:

Miranda Timmer

Mijn verhaal

Mijn naam is Miranda Timmer en vanaf mijn afstuderen in 2014 ben ik werkzaam bij Topfit Fysiotherapie. Tijdens de opleiding fysiotherapie groeide bij mij de wens om verder te studeren. Binnen de fysiotherapie zijn er een aantal richtingen, waaronder bekkenfysiotherapie. Het was voor mij snel duidelijk dat dit het vakgebied is waar ik werkzaam in wil zijn.

Sinds juni 2018 ben ik officieel geregistreerd als master bekkenfysiotherapeut. Wat is het fijn om mensen te kunnen helpen om van klachten af te komen waar ze in het dagelijks leven last van hebben. Met name bekkenbodem gerelateerde klachten kunnen veel schaamte met zich meebrengen. Taboes heersen over onderwerpen zoals urine verlies en pijn bij vrijen. Een gevolg hiervan is dat iemand onnodig wacht met het inschakelen van hulp. Graag doorbreek ik deze taboes, omdat ze nou eenmaal niet nodig zijn. De bekkenbodemspier is een spier zoals alle andere spieren, en zo behandel ik het ook. Vaak hoor ik van een patiënt ‘misschien gek om te zeggen….’  of ‘je bent de eerste waarmee ik deze onderwerpen zo bespreek’. Laat ik gelijk duidelijk zijn: niets is gek wanneer je openlijk klachten met mij bespreekt. Ik ben er juist blij mee als ik kan helpen en ik het vertrouwen krijg in deze (vaak gevoelige) kwesties.

Regelmatig begeleid ik studenten. Het houdt mij scherp, geeft nieuwe inzichten en houdt hiermee mijn gezichtsveld breed.

Naast het werk geniet ik veel van het gezinsleven, de natuur, het ontmoeten van vrienden/familie, muziek en lezen.