Selecteer een pagina

Profiel van:

Patrick Lahuis

Mijn verhaal

Tijdens mijn opleiding voor Fysiotherapie in 2002 kwam ik bij Topfit werken, om daar een avond in de sportschool de begeleiding voor mijn rekening te nemen.

Toen ik in 2004 mijn diploma haalde, kon ik vrijwel gelijk aan de slag met het behandelen en begeleiden van mijn eerste patiënten. Het geeft een enorm voldaan gevoel dat je met jou kennis en kunde mensen kunt helpen weer op de been te komen. Elke keer weer als ik een bekend gezicht tegenkom voel je dat terug en merk je de dankbaarheid.

Na een kleine onderbreking van 2,5 jaar werk ik nu alweer enkele jaren op het oude vertrouwde honk.
Wat ik leuk vind aan het vak fysiotherapie is dat we altijd op zoek zijn naar de juiste balans en het juiste gereedschap om de puzzel van een aandoening of een fysieke klacht zo goed en snel mogelijk op te lossen. Het is net als met topsport het beste uit jezelf en uit de patiënt halen om weer helemaal “Topfit” verder te kunnen.

Door goed met elkaar in gesprek te gaan kun je als Fysio en als patiënt enorm veel leren en zodoende tot een zo “perfect” mogelijke oplossing te komen. Door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan toeleggen in het behandelen van triggerpoints gerelateerde klachten. Langzamerhand is het ook echt mijn specialisme geworden, ik kan vaak klachten en problemen verhelpen waar patiënten bij andere behandelaars al lang zijn vastgelopen.