Selecteer een pagina

Schouder blessure?

Last van een schouder blessure? Bij sporten waarbij veel boven de macht wordt bewogen, zoals, tennis, golf, atletiek en turnen, kunnen op den duur stress op spieren, pezen en gewrichten komen te staan. Ook komt een slijmbeursontsteking vaak voor, door teveel stress op de schouder. Het sporten wordt snel onmogelijk gemaakt.

Heeft u last van uw schouder? Schouderpijn kan in veel gevallen goed behandeld worden. Neem contact op met Topfit en kom snel weer in beweging!

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Schouder blessure of slijmbeurs- ontsteking

Schouderblessures komen het vaakst voor bij mensen tussen de veertig en de zestig jaar.

De pijn in de schouder kan aanwezig zijn op het moment dat u uw bovenarm beweegt. Meestal is dit bij gewone alledaagse werkzaamheden, zoals het aankleden, uw veters strikken of autorijden. Dikwijls kunt u uw arm dan niet goed bewegen of probeert u zo weinig mogelijk te bewegen, waarbij u nog steeds pijn in de schouder ervaart.

Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de elleboog of uw vingers. Schouderpijn is vaak het gevolg van een slijmbeurs- of peesontsteking. De slijmbeurs of pezen in uw schoudergewricht kunnen in de verdrukking raken tussen het bot van uw schouder en uw bovenarm.

De fysiotherapeuten van Topfit beseffen goed  hoe deze schouderklachten van invloed kunnen zijn op uw dagelijkse bezigheden en werk. Een pijnlijke schouder kan zelfs uw nachtrust flink verstoren.

 

Oorzaken van een pijnlijke schouder

Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Soms komen de klachten door overbelasting van uw schouder. Vooral lang dezelfde bewegingen maken kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken.

De klachten kunnen ook te maken hebben met spanningen in de privésfeer of op het werk.

Zoals in de inleiding al kort genoemd kunnen schouderklachten ontstaan doordat de slijmbeurs en pezen tegen het bot drukken. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

Een slijmbeurs of pees kan tegen het bot drukken doordat het is gaan zwellen na bijvoorbeeld een ontsteking. Zo’n ontsteking kan het gevolg zijn geweest van een val of een harde klap of overbelasting.

Een andere oorzaak kan zijn dat de ruimte waarin de slijmbeurs en pezen liggen kleiner wordt, bijvoorbeeld doordat de stand van de botten rond het gewricht verandert.

Diagnose schouderpijn

Omdat uw schouderklachten meerdere oorzaken kan hebben, zijn de klachten vaak ook divers.

Bij de één zit de pijn aan de buitenzijde van de schouder, soms met uitstraling naar de arm. Bij de ander is met name het optillen van de arm pijnlijk. Of u ervaart enkel schouder klachten als u uw arm optilt terwijl die wordt tegengehouden bijvoorbeeld bij het optillen van een tas of kopje. Regelmatig zien wij mensen die klagen over pijn in de schouders tijdens of na een auto rit. Soms is het tillen van een tas al teveel.

De klachten lijken soms sterk op die van een ‘frozen shoulder’. Dat is een ontsteking van het kapsel rond het schoudergewricht.

Behandeling schouder blessures

Om de pijn en de ontsteking tegen te gaan kan uw arts medicijnen voorschrijven. Paracetamol kan voor korte tijd een goede oplossing zijn. Duurt de pijn langer dan kunnen de fysiotherapeuten of manuele therapeuten van Topfit u helpen om de slijmbeurs en pezen meer ruimte te geven. Dit kan bijvoorbeeld met oefentherapie waarbij u de spieren rondom uw schouder geleidelijk gaat trainen. Ook kunnen we met echografie uw schouder verder onderzoeken en behandelen met shockwave. De schouderspecialisten van Topfit hebben veel ervaring in het herkennen van de oorzaak en het behandelen van schouderproblematiek.

 

Patiënten over Topfit:

%

Tevredenheid

 

Wat u moet weten over Topfit

  • meer dan 30 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad, Meppel, Ermelo en Zwolle
  • 60 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • Aangesloten bij Topfit: Moorkids kinderfysiotherapie
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven
  • Bedrijfs stoelmassages: www.stoelmassages.info