Select Page

De fantastische sportzomer is bijna voorbij en iedere patient die we spreken vindt dat jammer! Zij hebben het beeld dat na het EK Voetbal, Tour de France en de Olympische spelen een einde is gekomen aan alle sport evenementen.

Maar dat is niet zo!

Vanaf 29 augustus vele sporters over de hele wereld klaar, die ontzettend veel zin hebben in de Paralympics.

Nederland in beweging

In Nederland hebben we de grootste moeite om iedereen aan het bewegen te krijgen. Veel kinderen zijn door bewegingsarmoede te dik. En mensen met diabetes en COPD zijn erg gebaat bij bewegen, waarbij medicijgebruik soms zelfs voorkomen kan worden. IN geval van ‘etalagebenen’ is zelfs aangetoond dat door te blijven bewegen, amputaties voorkomen kunnen worden!

Laten we dus een voorbeeld nemen aan onze gehandicapte medemens, die ondanks hun handicap doorzetten en gaan sporten. En dat soms zelfs op topniveau doen!

Ook zij verwezelijken hun (Olympische) droom. Ester Vergeer (rolstoeltennis), Ronald Hertog (speerwerper) en Mariska Beijer, (rolstoelbasketbal): een voorbeeld voor ons allemaal!

 Topfit Fysiotherapie

Topfit is dé specialist in bewegen. Wij begeleiden iedereen, met of zonder handicap of aandoening naar een zo actief en zelfstandig mogelijk leven.

Zo participeren we in het Diabetesnetwerk en bieden we beweegprogramma’s voor COPD patienten en patienten met etalagebenen.

Dus als u het zien van alle sporten op tv ook graag wilt starten  met bewegen onder begeleiding van een specialist. Neem dan contact met ons op telefoonnummer: 0320 265000