Select Page
Tiltraining

Afgelopen woensdag heeft er weer een training plaatsgevonden bij een gemaal van het Waterschap Zuiderzeeland. Het betrof een herhaling van eerder gegeven tiltrainingen. De training was gericht op medewerkers die fysiek werk aan het gemaal/ in de polder uitvoeren.

 

De grootste kracht van alle trainingen is namelijk de herhaling ervan om weer even de kennis die ver weg gezakt is te herhalen.

 

Ook konden medewerkers hun vragen stellen met betrekking tot fysieke belasting en  werkgerelateerde klachten.

 

Na het herhalen van de theorie en de diverse tiltechnieken weer geoefend te hebben is de stap naar praktijksituaties gemaakt.

 Praktijk

Zo kan het geleerde direct in de praktijk gebracht worden en moeten sommige handelingen in teamverband anders worden ingericht of moeten er bv. hulpmiddelen aan te pas komen om bepaalde werkzaamheden goed uit te kunnen voeren zonder al te veel belasting op de diverse gewrichten.

 

Deze training wordt 2x per jaar herhaald en medewerkers kunnen zelf met praktijksituaties komen die getraind worden in het praktijkgedeelte.

 

Ook geïnteresseerd in een dergelijke training? Neem dan contact met ons op arbozorg@topfit-fysiotherapie.nl / 0320-265000