Select Page
Topfit Arbozorg

Bij Topfit Fysiotherapie werken verschillende arbeids-, bedrijfsfysiotherapeut. Zij trainen bijvoorbeeld de buitendienst medewerkers van het Waterschap Zuiderzeeland op het gebied van fysieke belasting.

Fysieke training buitendienst medewerkersarbo

De medewerkers van 2 gemalen hebben begin van dit jaar een opfriscursus gehad over de basis tilprincipes. Vandaag lag het accent op praktijksituaties waar de medewerkers tegenaan lopen tijdens hun werkzaamheden. Zelf konden zij situaties noemen die specifiek behandeld werden tijdens de training.

 

arbo1
Praktijkgericht oefenen

Zo is gezamenlijk het tillen van zware materialen geoefend en gekeken hoe in beperkte werkruimte veilig gewerkt kan worden, zonder overbelasting van één van de gewrichten.

Door enkele relatief simpele aanpassingen aan materialen en een andere werkwijze kan een deel van de werkzaamheden nu makkelijker worden uitgevoerd met minder risico op lichamelijke klachten en daaruit voortvloeiend verzuim.

 

– Bent u benieuwd wat wij voor uw medewerkers kunnen betekenen?
– Wilt u dat één van onze specialisten samen met u kijkt naar de mogelijkheden om een werksituatie minder fysiek belastend te maken?
Neem dan contact met Topfit Fysiotherapie op: 0320 265000