Select Page

Toolbox training bij lastige werkhoudingen tijdens veldwerk.

Op donderdag 30 augustus verzorgde Topfit Arbozorg een toolbox training voor het Waterschap Zuiderzeeland. De training werd gegeven aan de medewerkers die veel ‘in het veld’ werken en de waterkwaliteit onderzoeken en waarborgen.

Wat is een toolbox training?

Tijdens de training werd kort de theorie rondom tillen, trekken en diverse werkhoudingen doorgenomen en daarna werd de theorie in praktijk gebracht.

Zo zijn diverse werkzaamheden nagebootst om advies te kunnen geven, bijvoorbeeld hoe men het beste de kano op de auto kan tillen en hoe de grondboor vanuit de boot het beste kan worden gehanteerd zonder schouderklachten te krijgen.

 

Ook hebben we statisch werk bekeken waar het water al staande en zittende gedurende lange tijd wordt onderzocht op bacteriën. Een erg belastende taak voor de nek en schouders.

 

Tijdens deze werkzaamheden in een vreemde houding zijn oplossingen bedacht om overbelasting te voorkomen!

De komende tijd zullen deze oplossingen in de praktijk gebracht worden. Ook worden een aantal hulpmiddelen aangeschaft en bestaande middelen aangepast om op de nieuwe manier te kunnen werken.

Na een periode van 6-8 weken zal er geëvalueerd worden hoe de verbeteringen in de praktijk werken.

 

Is uw bedrijf ook geïnteresseerd in een toolbox training? Om fysieke overbelasting te voorkomen, waarbij we gericht kijken naar de werksituatie van úw medewerkers?

Neemt dan contact op met 0320 26500 of arbozorg@topfit-fysiotherapie.nl.