Topfit fysiotherapeute gaat erop uit met ouderen

 

topfit bewegen ouderenFysiotherapeute  Sylvia Beets, gespecialiseerd in ouderenzorg is met haar beweeggroep naar Sportpark Marslanden geweest, waar buiten beweegvoorzienin-gen voor ouderen zijn geplaatst. Het leverde vele positieve reacties op uit de groep.

Sylvia is altijd op zoek naar leuke bewegingsactiviteiten voor ouderen. Zo kwam zij jaren geleden al in aanraking met Yalp, een bedrijf dat gespecialiseerd is in speeltoestellen voor ouderen.

55+

Het belang van bewegen voor 55+ers werd al langer onderkend, maar de gemeente was nog niet helemaal overtuigd. Nu in 2014 gemeenten de zorg voor ouderen zelf moeten gaan regelen zien we dat bewegingsactiviteiten voor ouderen meer van de grond komen.

Zo ook de beweegtuin in sportpark Marslanden. Sylvia besloot onmiddellijk haar enthousiasme hierover op haar cliënten over te brengen en nodigde hen uit de therapie hier naartoe te verplaatsen. Vanuit Zwolle-Zuid reden 5 personen met fiets, scootmobiel of taxi naar dit leuke toestel, wat vlak achter revalidatiecentrum de Vogellanden ligt. Met veel plezier heeft ieder op zijn eigen niveau en tempo kennisgemaakt met de vele mogelijkheden die het toestel biedt. Iedereen was heel enthousiast en het is zeker voor herhaling vatbaar. Eén cliënt is inmiddels met een vriendin teruggegaan om samen te bewegen!!

Toekomst

Wat zou het mooi zijn als we zo’n toestel midden in de wijk zouden hebben. Dat zou een geweldige ontmoetingsplek voor ouderen kunnen zijn waar ze op een gezellige manier aan hun dagelijkse portie beweging kunnen komen. Bovendien kan Sylvia dan haar therapie bij goed weer lekker buiten geven.

 

 

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 10 september 2014, in: Nieuws Topfit door: