Select Page

Zondag 14 oktober wist Vanessa haar marathontijd met ruim 8 minuten te verbeteren naar een tijd van 2:54′:09”. Met een gemiddelde van maar liefst 14,54 km per uur!

Training

Als voormalig topsporter in zowel wielrenster (2 etappe overwinningen in de Tour de France) en mountainbikester (meervoudig nederlands kampioen), kostte het haar vele jaren om zo ver te komen.

”Ooit ben ik als revalidatie na een beenbreuk begonnen met hardlopen als revalidatie. Nadat ik met topsport ben gestopt was hardlopen dé manier om actief te blijven, zonder dat dit naast mijn werk al teveel tijd kost.

Inmiddels loop ik een keer of 5 à 6 per week, met gemiddeld 70-90 km per week en een enkele uitschieter naar 100 km in de voorbereiding op de marathon.”

De aanhouder wint…

Vorig jaar liep mijn poging onder de 3 uur te lopen na een te snelle start uit op een tijd van 3:02. Begin dit jaar had ik pech met het weer tijdens de marathon van Utrecht, met windkracht 5 en stromende regen. Opnieuw mijn doel niet gehaald dus.

In Eindhoven zat alles mee, ik zat meteen ‘in de flow’, een fijne groep om in te lopen in de eerste helft van de race, goede benen en mooi weer. Ik ben dus bijzonder tereden over mijn race!

Blessurepreventie

”Met zoveel kikometers is het belangrijk heel te blijven. Daarom wordt ik regelmatig behandeld door de sportfysiotherapeuten van Topfit Fysiotherapie.

Vooral mijn kuiten zijn gevoelig en mijn SI gewricht wil nogal eens vast gaan zitten. Daardoor krijg ik klachten van uitstralende, zeurende pijn in mijn bil en achterzijde van mijn rechterbeen. Een bezoek aan Topfit Fysiotherapie zorgt er dan voor dat ik weer verder kan trainen en mijn doelen bereiken!”