Select Page

In samenwerking met Stichting Eerstelijnszorg Botter (SEB) is Topfit Fysiotherapie Lelystad op 12 september gestart met de 10 weekse cursus Vallen Verleden Tijd. Deze cursus is bedoeld voor mensen die angstig zijn om te vallen, een verhoogd valrisico hebben of in het verleden gevallen zijn.

Uit onderzoek blijkt dat per jaar ruim 50.000 mensen met een botbreuk op de spoedeisende hulp belanden vanwege een valpartij. Na zo’n akelige ervaring ontwikkelen velen angst voor beweging. Ze vermijden activiteiten, waardoor de lichamelijke conditie verslechtert en de kans op herhaling eerder groter dan kleiner wordt. Om deze cirkel te doorbreken of voorkomen, heeft de Sint Maartenskliniek in Nijmegen een wetenschappelijk onderbouwde valtraining ontwikkeld onder de naam: ‘Vallen verleden tijd’.

Tijdens het Vallen Verleden Tijd programma leert u wat u zelf kunt doen om het valrisico te verkleinen en u oefent het veilig van/naar de grond komen. Daarnaast doorlopen de deelnemers een speciaal parcours en voeren sport/spel activiteiten uit om de balans en de angst voor het vallen te verminderen.

Hieronder een voorbeeld van wat u zelf kunt doen om het valrisico te verkleinen:

 

En alvast een impressie van de groep die nu het programma volgt.

845ae8a311d39424fe1005acab87d588image1

image2image3

Het programma zal 2x per jaar aangeboden worden, zowel in het voorjaar als in het najaar en wordt begeleid door 2 speciaal opgeleide fysiotherapeuten.

 

Mocht u meer informatie willen dan kunt u contact opnemen:
Topfit Lelystad: 0320-265000