Topfit Fysiotherapie legt uit waarom bewegen belangrijk is bij Parkinson

parkinsonMaandag 5 augustus werd het Parkinson Café weer gehouden in woonzorgcentrum De Hanzeborg, waar Topfit Fysiotherapie ook gevestigd is. Het Parkinson Café is op 6 mei 2013 geopend en 1 keer per maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd. Deze wordt bezocht door mensen met Parkinson en mensen die er direct of indirect bij betrokken zijn.

Het thema was Parkinson & bewegen.

Er waren ongeveer 30 mensen aanwezig en de reacties waren bijzonder positief. Het belang van bewegen bij Parkinson is goed naar voren gekomen.

parkinson2

Topfit Fysiotherapie

Amy Rommens-Vogelaar heeft zich gespecialiseerd in fysiotherapie bij mensen met Parkinson en is om deze reden met het Parkinson café verbonden. Zij begeleidt mensen met Parkinson om zo goed mogelijk te kunnen blijven functioneren en bewegen.

Amy heeft in het café uitgelegd dat het juist voor mensen met parkinson belangrijk is om te blijven bewegen, om verergering van de ziekte zoveel mogelijk tegen te gaan.

Op internet is er natuurlijk veel informatie over Parkinson en bewegen te vinden, maar het verhaal van een fysiotherapeut uitgelegd krijgen, maakt het nóg duidelijker.

Aan het einde kon iedereen Amy nog eens persoonlijk om advies vragen of een afspraak maken om te kijken of fysiotherapie danwel deelname aan een beweeggroep bij Topfit Fysiotherapie verstandig zou kunnen zijn.

 

Meer informatie of ook een advies?  Bel Topfit Fysiotherapie:  0320 265000

Nieuwsbericht geplaatst op: 12 augustus 2013, in: Nieuws Topfit door: