Select Page

topfit zwolle vrijuitactiefmarktOp zaterdag 4 oktober organiseerde het revalidatiecentrum ‘de Vogellanden‘ in Zwolle de VrijUitActief markt. Vrijwel iedereen is zich ervan bewust dat bewegen en actief bezig zijn gezond is.

Maar hoe moet ik actief bezig zijn of bewegen als ik een been/arm mis? Welke sporten zou ik dan nog kunnen beoefenen en wat is het aanbod bij mij in de buurt?

Bij verschillende stands verdeeld over het hele revalidatiecentrum kon informatie verzameld worden om bovenstaande vragen te beantwoorden.

De markt was hoofdzakelijk bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking, zowel jong als oud, maar ook voor alle mensen die te maken hebben met een persoon met een lichamelijke beperking. Ook waren er een aantal ‘geïnteresseerden’ naar de markt gekomen die uiteindelijk versteld stonden van het aanbod in sport/zomerkampen en begeleiding voor mensen met een beperking.

Hydrotherapie

03-10-2009_vrijuit_actief_markt_vogellanden_3[1]Topfit fysiotherapie heeft aan geïnteresseerden informatie verstrekt over de (extra) mogelijkheden van hydrotherapie. Veel mensen reageerden positief en wilden graag een hydrotherapie tas met folders en een appel mee naar huis. Ook waren er (ex)patiënten uit de Vogellanden die het jammer vonden dat de therapie in het water gestopt was sinds zij weer thuis waren. Dat er een mogelijkheid bestaat buiten het revalidatiecentrum sprak hen erg aan.
Kortom, het was een geslaagde informatiemarkt en het is mooi als op deze manier mensen bereikt worden die behoefte aan beweging hebben. Juist als bewegen ‘op het droge’ te zwaar voor hen is.

 

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met Topfit Fysiotherapie
Lelystad: 0320 265000
Dronten: 0321 382005
Zwolle: 038 3031010