Selecteer een pagina

Update Corona virus: Fysiotherapie nodig? Welke mogelijkheden zijn er

Corona update maandag 23 maart

Fysiotherapie nodig? Welke mogelijkheden zijn er

  • Online video consulten (videobellen via een beveiligde verbinding)
  • Telefonische consulten
  • Huiswerkoefeningen en advies op maat
  • Huisbezoek (onder voorwaarden) voor noodzakelijke zorg (onder de door het RIVM gestelde hygiënische voorwaarden)
  • Behandeling op één van onze locaties voor noodzakelijke zorg (onder de door het RIVM gestelde hygiënische voorwaarden)

Zoals in eerdere berichtgeving op onze site bekend gemaakt hebben het RIVM en het VWS vastgesteld dat eerstelijns fysiotherapie een noodzakelijk onderdeel is van ons zorgstelsel. We zullen daarom onze collega’s in de zorg zoals huisartsen en andere medici op alle manieren proberen te helpen en te ontlasten. Dit door houding- en bewegingsgerelateerde zorg van hen over te nemen waar mogelijk.

Echter, dat moet op een zorgvuldige en verantwoorde manier waarbij het voorkomen van besmetting en de goede gezondheid van onze cliënten en medewerkers de allerhoogste prioriteit heeft.

Wanneer niet naar de praktijk

Mensen die (milde) klachten hebben zoals niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of bij een verhoging van 38 graden. Ook mensen die tot een van de risicogroepen behoren kunnen beter thuis blijven. Deze groep mensen kan telefonisch contact met ons opnemen via 088-1719000 of via info@topfit-fysiotherapie.nl  Onze fysiotherapeuten kunnen u telefonisch en via videoconsulten blijven helpen met uw klachten en zullen ook regelmatig contact met u opnemen.

Fysiotherapie op afstand. Online of telefonisch. Hoe werkt het?

Bij fysiotherapie op afstand zal het consult telefonisch of via uw laptop/pc of smartphone plaatsvinden.

Het zogeheten video consult is eenvoudig te organiseren. U zit thuis achter uw laptop of pc of via uw smartphone en op een afgesproken tijdstip maken u en uw fysiotherapeut online verbinding en uw consult kan starten vanuit uw eigen huis.

Vooraf krijgt u van ons per email de inlogcode om in te loggen op uw eigen computer of smartphone en kunt u vanuit daar online verbinding leggen met uw fysiotherapeut. Na afloop van de behandeling krijgt u indien wenselijk een persoonlijk oefenschema.

Gebruiksvriendelijk

Het video consult is gebruiksvriendelijk en bedoeld voor iedere patiënt. Jong en oud kan hier gebruik van maken. De oefeningen kunnen tijdens het videobellen al getoond worden zodat eventuele vragen live gesteld kunnen worden.

Als blijkt dat uw klachten aanhouden of te gecompliceerd zijn voor begeleiding op afstand dan wordt er met u overlegd over de vervolgstappen. Het kan in sommige situaties toch aan te raden zijn om alsnog naar één van onze praktijken te komen.

Behandeling op afstand wordt vergoed

Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig. De begeleiding per telefoon of videoconsult  wordt als algemene fysiotherapie gedeclareerd en wordt door uw zorgverzekeraar vergoed uit de aanvullende verzekering. Een eventueel oefenschema op maat zit altijd bij de behandeling inbegrepen.

Zo werkt het

Zie in het voorbeeld filmpje onze collega Carlo tijdens zijn video consult met een patiënt:  https://www.topfit-fysiotherapie.nl/video-consult-door-therapeut-carlo-met-client-bij-topfit-fysiotherapie/

Maak direct een afspraak op een tijdstip dat het u schikt

Wilt u ook een consult op afstand? Belt u gerust met 088-1719000 of mailt u naar info@topfit-fysiotherapie.nl

Volg Topfit voor meer tips 'n Tricks!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Topfit en ontvang helemaal gratis, tips om gezond en fit te blijven!

Wij gebruiken uw gegevens alleen om de nieuwsbrief te verzenden.