Selecteer een pagina

Video: Oefeningen bij schouderklachten

Oefeningen bij schouderklachten

Schouderklachten komen het vaakst voor bij mensen tussen de veertig en de zestig jaar. De pijn in de schouder kan aanwezig zijn op het moment dat u uw bovenarm beweegt. Meestal is dit bij gewone alledaagse werkzaamheden, zoals het aankleden, uw veters strikken of autorijden. Dikwijls kunt u uw arm dan niet goed bewegen of probeert u zo weinig mogelijk te bewegen, waarbij u nog steeds pijn in de schouder ervaart.

Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de elleboog of uw vingers.

Schouderpijn is vaak het gevolg van een slijmbeurs- of peesontsteking. De slijmbeurs of pezen in uw schoudergewricht kunnen in de verdrukking raken tussen het bot van uw schouder en uw bovenarm.

De fysiotherapeuten van Topfit beseffen goed  hoe deze schouderklachten van invloed kunnen zijn op uw dagelijkse bezigheden en werk. Een pijnlijke schouder kan zelfs uw nachtrust flink verstoren

In deze video laten we u 3 makkelijke oefeningen bij schouder klachten zien die u zelfstandig kunt uitvoeren. (meer oefeningen: https://www.topfit-fysiotherapie.nl/blog/oefeningen/)

Wilt u dat een van onze specialisten er even naar kijkt, maak dan een afspraak via 088-1719000. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. We helpen u graag verder

Volg Topfit voor meer tips 'n Tricks!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Topfit en ontvang helemaal gratis, tips om gezond en fit te blijven!

Wij gebruiken uw gegevens alleen om de nieuwsbrief te verzenden.