Zeilers Dutch Match bij Topfit in goede handen

DMC+zeil_192Dutch Match Cup in Lelystad

In Lelystad is woensdagochtend 24 september het zeilevenement Dutch Match Cup van start gegaan. De Dutch Match Cup is een groot zeilevenement wat deel uitmaakt van de Alpari World Match Racing Tour. Van 24 t/m 28 september strijden de beste zeilers voor de wereldbeker matchracen in Lelystad. De Dutch Match Cup in Lelystad is één van de zeven etappes, naast Duitsland, Zweden, Polen, Amerika, Bermuda en Maleisië. Het zeilevenement Dutch Match Cup in Batavia Haven duurt tot en met zondag.

 

Wat is matchracen?

Chicago Match Cup, Alpari World Match Racing Tour 2013De Dutch Match Cup bestaat uit veel korte wedstrijden tussen twee boten, ook wel matchracen genoemd. In tegenstelling tot veel andere zeilwedstrijden is matchracen ontzettend spannend. Twaalf internationale teams racen om de beurt tegen elkaar om uiteindelijk op zondag tot een spectaculaire finale te komen. Het concept van matchracen is eigenlijk heel simpel: twee teams racen zo snel mogelijk naar een boei om vervolgens zo snel mogelijk weer terug te racen. De wedstrijdbaan ligt vlak voor de Bataviahaven, langs de Saerdam, dus de wedstrijden zijn goed te volgen voor het publiek.

 

Topfit maakt de spieren los

zeilers dutch match cupBij Topfit Fysiotherapie zijn de zeilers in deskundige handen voor de broodnodige fysieke verzorging. Op woensdagmiddag hebben Gody Uwampeta en Hiske Ruijs de spieren al losgemaakt bij enkele deelnemers uit Nieuw-Zeeland en Australië. De komende dagen verwachten we nog meer zeilers te zien in de praktijk in de Botter.

 

Topfit Fysiotherapie en sport

Topfit heeft een lange historie in de begeleiding van (top)sporters. Bent u sporter en op zoek naar deskundige fysiotherapeutische begeleiding? Of kampt u regelmatig met sportblessures? Misschien wilt u preventief werken aan het voorkomen van blessures? Neem dan contact op met Topfit Fysiotherapie.

 

Lelystad: 0320 265000
Dronten:  0321 382005
Zwolle:     038 3031010

 

 

 

 

Nieuwsbericht geplaatst op: 24 september 2014, in: Nieuws Topfit door: