Selecteer een pagina

Zorggroep op Hoeve Vredeveld doet oefeningen op de stoel

Zorggroep op Hoeve Vredeveld doet oefeningen op de stoel

Sinds 2016 is onze collega Mendi Drolenga een middag in de week aanwezig op Hoeve Vredeveld in Lelystad. Hoeve Vredeveld ontvangt mensen die op de één of andere manier net een beetje extra zorg of aandacht nodig hebben, maar toch graag op een boerderij aan het werk willen.

Op de Hoeve komen ouderen die genieten van de dieren, de omgeving en gezelligheid. Maar ook volwassenen, jongeren en kinderen die het leuk vinden om nuttig bezig te zijn en nieuwe vaardigheden te leren. Ieder op z’n eigen niveau.

Mendi is 1 maal per week namens Topfit op het terrein van de Hoeve aanwezig om vanuit haar vakgebied een bijdrage te leveren aan het blijven bewegen van de voornamelijk ouderengroep.

 “Echt sporten lukt soms niet meer” zo geeft Hoeve Vredeveld zelf ook aan, “maar onder begeleiding van Mendi zijn er toch nog allerlei mogelijkheden om in beweging te blijven. Zo doet de groep bijvoorbeeld allerlei oefeningen op de stoel”

“Het is elke week weer een plezier om daar heen te mogen gaan” vertelt Mendi. In ons werk komen we zoveel mensen tegen die op een of andere manier minder mobiel zijn maar toch willen blijven meedoen. Gewoon erbij horen. Binnen Topfit hanteren we het motto “Leven is Bewegen” en dat geldt voor iedereen. Al is het maar een uurtje per week, van de reacties van de deelnemers wordt ik helemaal blij”

Sjaak Groot (vader) en Astrid (dochter) runnen de zorgboerderij met de daarbij behorende boerderijwinkel. Marc (de man van Astrid) zorgt voor de koeien, Jan is de broer van Sjaak en de akkerbouwer op het bedrijf; een echt familiebedrijf. 

Zie meer over hen op: www.hoevevredeveld.nl

 

Volg Topfit voor meer tips 'n Tricks!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Topfit en ontvang helemaal gratis, tips om gezond en fit te blijven!

Wij gebruiken uw gegevens alleen om de nieuwsbrief te verzenden.