• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Aanmeten compressiemiddelen

Heeft u last van opgezette en vermoeide benen of armen als gevolg van oedeem, trombose, spataderen, een zwangerschap of hart- en vaatproblemen? Of zijn deze klachten opgetreden na een operatie, bestraling, infectie of ongeval? In dat geval weet de oedeemtherapeut raad en kan uw klachten behandelen met een zwachtelbehandeling, lymfdrainage of therapeutisch elastische kousen.

Behandeling en doel

We zijn gespecialiseerd in de levering van een volledig pakket aan therapeutische elastische kousen voor de behandeling van veneuze en lymfatische klachten, ofwel (een abnormale ophoping van vocht in de ledematen).

Oefentherapie en compressiespecialist

Ons doel is eersteklas hulpmiddelenzorg bieden voor patiënten met oedeem, trombose en spataderen. Onze therapeuten Annabel Koersvelt en Loes van de Port zijn naast hun specialisatie oedeemtherapie tevens compressiespecialist voor www.fysiotek.nl 

Afspraak maken

Aanspreekpunt

De FysioTek therapeut is uw professionele aanspreekpunt voor het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen. Het aanmeten van de kousen is bij Topfit mogelijk op locaties in Zwolle, Lelystad en Ermelo. 

Op basis van uw klachten, uw manier van leven en uw persoonlijke voorkeuren kiest uw therapeut de meest geschikte kous voor u.

Therapeutisch elastische kousen

Therapeutisch elastische kousen worden ook wel compressiekousen genoemd, omdat ze een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm. 
Deze vorm van therapie wordt  compressietherapie genoemd. Door het uitoefenen van gecontroleerde druk wordt het terugstromen van het vocht naar de lymfe- en bloedvaten gestimuleerd. Op deze manier wordt oedeem en de gevolgen van langdurig oedeem voorkomen, verminderd en bestreden.

De juiste kous voor elke klacht

De therapeut is u behulpzaam bij het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen. Hij of zij kan kiezen uit de assortimenten van alle gerenommeerde fabrikanten. Daarbij kan een keus gemaakt worden uit tal van maten en kousen met lage, normale of hoge weerstand of elasticiteit. Deze eigenschap van de kous bepaalt de mate waarin uw kous oedeemvorming tegenhoudt en kan voorkomen.

Vergoeding

Om voor vergoeding in aanmerking te komen hebt u een verwijzing nodig van uw arts. In alle gevallen worden de therapeutische elastische kousen vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt deze informatie terugvinden in uw polisvoorwaarden. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze specialisten.

 

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.