• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Onze behandelmethoden en beweeggroepen

Op deze pagina vindt u een lijst met een overzicht op alfabetische volgorde van onze behandelmethoden en beweeggroepen.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Dan kunt u contact met ons opnemen om te kijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Aanmeten compressiemiddelen

Heeft u last van opgezette en vermoeide benen of armen als gevolg van oedeem, trombose, spataderen, een zwangerschap of hart- en vaatproblemen? Of zijn deze klachten opgetreden na een operatie, bestraling, infectie of ongeval? In dat geval weet de oedeemtherapeut raad en kan uw klachten behandelen met een zwachtelbehandeling, lymfdrainage of therapeutisch elastische kousen.

Lees meer over Aanmeten compressiemiddelen
Bedrijfsfysiotherapie

Bedrijfsfysiotherapie richt zich op de relatie tussen de klacht en de werkomstandigheden en zorgt voor een behandelplan met actief herstel. We analyseren wat er met uw lichaam gebeurt tijdens het werk. Samen met uw bedrijfsfysiotherapeut maakt u een actief behandelplan. En kijkt u naar de alternatieve of aanvullende mogelijkheden om te blijven werken of weer aan het werk te gaan. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Bedrijfsfysiotherapie
Bekkenfysiotherapie

Onder bekkenklachten vallen klachten in het gehele gebied van buik, bekken en lage rug. De spieren van lage rug, buik en bekken spelen een belangrijke rol bij houding en bewegen. Daarnaast hebben deze spieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Bekkenfysiotherapie
Dry needling

Door met een klein naaldje gericht in de spier te prikken (dry needling) gaan de verhardingen die in de spieren zijn ontstaan zich makkelijker ontspannen.
Een spierverharding kan naast lokale drukpijn ook uitstralende pijn op andere plekken in het lichaam veroorzaken. Hierdoor kan de spierverharding zich op een andere plek in het lichaam bevinden, dan op de plek waar u de pijn voelt. Dry needling therapie wordt ook wel eens aangeduid met ‘triggerpoint therapie’.

Lees meer over Dry needling
Echografie

Met echografie kunnen we naast uw botten ook uw gewrichten, spieren, pezen, kapsel en uw banden in beeld brengen. Zo zien we direct welke schade er mogelijk aanwezig is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Echografie
EPTE

Heeft u al langer last van pijn onder de knieschijf (jumpersknee), pijn aan de achillespees, chronische elleboogklachten, chronische schouderpijn of hielspoor? Dan kan EPTE therapie voor u de oplossing zijn. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over EPTE
Fysiotherapie

Fysiotherapie is er als bewegen lastig of pijnlijk voor u is. Heeft u beweegklachten tijdens uw dagelijkse bezigheden? Bijvoorbeeld bij het lopen, zitten of liggen of bij het omdraaien in bed, tijdens het traplopen, of tijdens het ramen lappen, of stofzuigen? Of bij het fietsen, autorijden of sporten? Of heeft u pijnklachten? Bijvoorbeeld aan uw teen, rug, knie, nek, heup, kuit of aan uw schouder? Er mee doorlopen is absoluut niet nodig. Fysiotherapie kan u helpen!

Lees meer over Fysiotherapie
Geriatrie fysiotherapie

Fysiotherapie bij ouderen – Geriatrie – zorgt ervoor dat ouderen voldoende blijven bewegen en dat op de juiste manier kunnen blijven doen. De belangrijkste oorzaak van versnelde achteruitgang is namelijk: een té rustige levensstijl.  Daardoor kan meer dan 20% van de 65-plussers door fysieke klachten minder goed functioneren dan gewenst is! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Geriatrie fysiotherapie
Hand en pols spalken

Bij Topfit is het bij ons mogelijk om als u handklachten heeft een spalk op maat te laten maken.

Lees meer over Hand en pols spalken
Handtherapie

U struikelt, valt op de grond en weet zich nog net op te vangen met uw handen. Uw eerste reactie is vaak: “Is mijn knie nog heel en is mijn kleding niet beschadigd”. En als u van de schrik bekomen bent en de adrenaline uit uw lijf is voelt u ineens de pijn aan uw pols.

De banden en het kapsel rond uw pols kunnen opgerekt en soms gescheurd zijn. Ook het kraakbeen of de banden in uw pols kunnen beschadigd zijn geraakt. Het bewegen van uw pols is dan pijnlijk. Ook ontstaat er misschien een zwelling rondom uw pols en kleurt uw pols blauw.

Lees meer over Handtherapie
Hydrotherapie

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie, waarbij u beweegt in warm water van 32º Celsius. Doel van de hydrotherapie is het verhogen van uw belastbaarheid. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Hydrotherapie
Kinderfysiotherapie

MOOR kids kinderfysiotherapie en kinderoefentherapie werkt samen met Topfit Fysiotherapie en is een onderdeel van Fysio Groep Nederland. Kinderfysiotherapie en kinderoefentherapie, waar de kwaliteit van de zorg voor uw kind centraal staat. MOOR kids is een PLUS praktijk met behandellocaties verspreid over Flevoland, Gelderland en Overijssel.

Lees meer over Kinderfysiotherapie
Leefstijl

Leefstijl is geen momentopname, maar een groter geheel. Lange tijd bepaalde keuzes maken, uw gedrag en uw eet- en beweeggewoontes, dat is uw leefstijl. Als uitzondering een keer patat eten is niet het einde van de wereld, net zoals een keer sporten niet betekent dat u een atleet bent.

Lees meer over onze leefstijl programma's
Manueel therapie

Manuele therapie is gericht op mensen met klachten in de gewrichten, en dan met name in de wervelkolom, armen en benen.  Door het toepassen van specifieke mobiliserende bewegingen verhelpt de manuele therapeut functiestoornissen van gewrichten. Hiervoor heeft de manuele fysiotherapeut een speciale opleiding op Master niveau gevolgd. Hij of zij heeft daarmee extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en de invloed daarvan op spieren en het zenuwstelsel.

Lees meer over Manueel therapie
McKenzie therapie

Heeft u klachten aan uw nek of rug, eventueel met uitstraling naar armen of benen? Wij hebben ons gespecialiseerd in de McKenzie-therapie. We passen deze therapie ook toe bij het behandelen van de overige gewrichten, zoals rug, schouder en heup. De McKenzie-therapie heeft niet alleen tot doel om de klachten te verhelpen, maar ook om terugkeer in de toekomst te voorkomen. Het behandelsysteem is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over McKenzie therapie
Medical taping

Medical taping ondersteunt spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Door de aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt uw lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Medical taping
Medische training

Wanneer u lichamelijk dient aan te sterken, bijvoorbeeld na een operatie, ongeval of (langdurige) ziekteperiode, dan kunt u op verwijzing van een huisarts, specialist of fysiotherapeut deelnemen aan de Medische Training van Topfit! Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Medische training
Neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie is voor mensen die lijden aan een neurodegeneratieve ziekte waarbij de klachten langzaam het lichaam steeds verder aantasten zoals Parkinson, ALS of multiple sclerose. Of voor mensen die te maken hebben met een CVA (beroerte), een dwarslaesie of niet aangeboren hersenletsel.

Lees meer over neurologische revalidatie
Oedeemtherapie

Oedeem is een vochtophoping die wordt veroorzaakt door een verstoring in het lymfe- en/of vaatsysteem van het lichaam. Deze verstoring kan zijn aangeboren, gekomen met de leeftijd of na een beschadiging van het lymfe- en/of vaatstelsel als gevolg van een operatie, ontsteking of bestraling. Lees wat u eraan kunt doen of neem contact met ons op.

Lees meer over Oedeemtherapie
Oefeningen voor thuis

Hieronder vindt u een aantal gemakkelijke oefeningen die u thuis kunt uitvoeren.

Zie hier oefeningen die u thuis kunt uitvoeren
Oncologisch fysiotherapie

Topfit fysiotherapie biedt op verschillende locaties oncologische revalidatie aan voor mensen die gediagnosticeerd zijn met kanker. Wanneer u lichamelijk dient aan te sterken bijvoorbeeld na een oncologische operatie, of na chemotherapie en/ of bestralingen, kunt u op verwijzing van een huisarts, specialist komen revalideren bij een van onze collega's van TOPFIT. Lees verder voor meer informatie en/ of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over het Oncologisch fysiotherapie
Orthopedische revalidatie

Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat: spieren, botten en gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie).

Lees meer over Orthopedische revalidatie
Psychosomatische fysiotherapie

Heeft u last van onverklaarde vermoeidheidsklachten? Of heeft u wel eens last van benauwdheid en/of hartkloppingen in stressvolle situaties? Mogelijk kunnen we u helpen met psychosomatische fysiotherapie.

Lees meer over psychosomatische fysiotherapie
Shockwave therapie

90% van alle hielspoor klachten worden opgelost met Shockwave therapie! Shockwave therapie versnelt het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, het metabolisme (de stofwisseling van het lichaam) te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten.

Lees meer over Shockwave therapie
Sportfysiotherapie

Onze sportfysiotherapeuten begrijpen wat er met uw lichaam gebeurt tijdens het sporten. Door te kijken naar uw motoriek, analyseren we hoe de blessure is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Sportfysiotherapie
Steunzolen en voetspecialist

Omdat wij een specialisatie op het gebied van voet-/enkelproblematiek hebben in de praktijk, zien we regelmatig mensen met verschillende klachten in deze regio’s. Deze klachten spelen vaak een rol bij het functioneren in het dagelijkse leven, denk aan wandelen met de hond of lang staan op het werk. Ook zien we dat klachten veel invloed hebben op sportprestaties bij bijvoorbeeld hardlopen en veldsporten zoals voetbal of hockey. 

Lees meer over Steunzolen en voetspecialist
Stoelmassages bij bedrijven

Stoelmassage is een drukpuntmassage voor nek, schouder, rug, armen en handen in een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel. De massage wordt gegeven door een professionele en gediplomeerd masseur. U houdt uw kleding aan. De massage duurt 20 minuten en vindt plaats bij u op kantoor of in een ruimte bij u op kantoor. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak via info@stoelmassages.info 

Lees meer over Stoelmassages bij bedrijven
Beweeggroepen – Cursus Vallen Verleden Tijd

Geregeld start bij ons de Cursus Vallen Verleden Tijd op de locatie In Lelystad. Aanmeldingen via contact@topfit-fysiotherapie.nl of bel naar 088-1719000. Voor vragen kunt u terecht bij Astrid of Marijke.

Lees meer over Beweeggroepen – Cursus Vallen Verleden Tijd
Beweeggroepen – Circuittraining

Bij Circuittraining traint u 1 of 2 keer per week in een kleine groep op computergestuurde apparatuur.

Lees meer over Beweeggroepen – Circuittraining
Beweeggroepen – COPD

Heeft u COPD? En wilt u werken aan vermindering van uw kortademigheid? Volg dan bij ons het Beweegprogramma COPD. In een kleine groep werkt u aan kracht en uithoudingsvermogen, onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. U kunt hier veel baat bij hebben. U traint samen met andere mensen met vergelijkbare klachten.

Lees meer over Beweeggroepen – COPD
Beweeggroepen - Covid-19 revalidatie

Vanuit de basisverzekering kunnen er op dit moment trajecten vergoed gaan worden betreft het revalideren na corona.

Lees meer over Beweeggroepen - Covid-19 revalidatie
Beweeggroepen – Hydrogym

Heeft u geen zorgindicatie voor hydrogym maar wilt u wel graag onder begeleiding bewegen in warm water? Lees dan verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Beweeggroepen – Hydrogym
Beweeggroepen - Small Group Fitness

De Small Group Fitness is een abonnementsvorm van Topfit Fysiotherapie waarbij u 1 of 2 keer per week kunt trainen in een groep van maximaal 8 personen. Samen met u streven we ernaar om uw persoonlijke doelstellingen te halen en fit en gezond te blijven. Leven is tenslotte bewegen!

Lees meer over Beweeggroepen - Small Group Fitness
Beweeggroepen Almere - Fitness Vitaal

Voelt u zich niet op u gemak in de reguliere sportschool vanwege gezondheidsklachten of gewichtsproblemen) of vindt u het moeilijk om uzelf te motiveren. En u wilt wel graag wat meer beweging, dan is dat mogelijk op de Topfit locatie in Almere-Haven aan de Kerkstraat 98.

Lees meer over Beweeggroepen Almere - Fitness Vitaal
Beweeggroepen Dronten - Wandelen in de wijk Dronten

Op een leuke, laagdrempelige manier bewegen onder begeleiding van een fysio-/oefentherapeut (max. 30 minuten). Elke vrijdag om 10.30 uur. Startpunt: De Meerpaal in Dronten. 

Lees meer over Beweeggroepen Dronten - Wandelen in de wijk Dronten
Beweeggroepen Ermelo - Ermelo Vitaal

Bij het ouder worden hoort een natuurlijke afname van spiermassa en spierkracht. Dit is merkbaar aan dagelijkse activiteiten zoals traplopen, tillen en fietsen. Dit heet sarcopenie en kenmerkt zich door een verstoord evenwicht tussen spieraanmaak en spierafbraak. Ook de kwaliteit van de spier en het type spiervezels veranderen met het ouder worden.

Lees meer over Beweeggroepen Ermelo - Ermelo Vitaal
Beweeggroepen Ermelo - Lage rugpijn de baas

Heeft u al langere tijd (meer dan 12 weken) last van lage rugpijn? Heeft u met regelmaat last van lage rugpijn? Of heeft u last van uw rug zonder specifieke, aanwijsbare lichamelijke oorzaak (a-specifieke klachten)? Volg dan bij ons het Beweegprogramma Lage rugklachten.

Lees meer over Beweeggroepen Ermelo - Lage rugpijn de baas
Beweeggroepen Ermelo - Fysiotraining

Heeft u het einddoel van uw fysiotherapiebehandeling bereikt? Wij bieden u de mogelijkheid om in onze praktijk een persoonlijk trainingsprogramma te volgen, als vervolg op de fysiotherapie-behandelingen. Met Fysiotraining werkt u verder aan uw conditie en belastbaarheid.

Lees meer over Beweeggroepen Ermelo - Fysiotraining
Beweeggroepen Zeewolde - Medisch Fitness

Fysiotherapie Houtwal biedt u de mogelijkheid om te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van uw kracht en/of conditie om daarmee uw persoonlijke doelstellingen te behalen.

Lees meer over Beweeggroepen Zeewolde - Medisch Fitness

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.