Selecteer een pagina

Wat is Leefstijl?

Leefstijl is geen moment opname, maar een groter geheel. Lange tijd bepaalde keuzes maken, je gewoontes, dat is je leefstijl. Als uitzondering een keer patat eten is niet het einde van de wereld, net zoals een keer sporten niet betekent dat je een atleet bent.

De lange termijn is dan ook extreem belangrijk, wat heb je aan het volgende radicale nieuwe dieet die je niet vol kan houden? Het gaat om gewoontes, jouw ‘’systeem’’.

Wilt u direct een afspraak maken? Bel: 088 - 1719 000

Wat is een Gezonde Leefstijl?

Je maakt iedere dag leefstijl keuzes
– Bewegen: Ga ik met de trap of met de lift?
– Roken: Ga ik door met roken?
– Alcohol: Drink ik? Zo ja, hoeveel?
– Voeding: Snel nog even een stukje chocola voor het eten, want ik heb zo’n trek.
– Ontspanning: Geef ik mezelf de ruimte om echt te ontspannen?

Al deze aspecten zijn deel van jouw manier van leven, ga eens na bij jezelf, als ik met mijn leefstijl door ga, hoe ziet mijn leven er dan over 5 jaar uit? En over 15 jaar?

Er is veel van invloed op de gezondheid en ook leefstijl heeft hier een enorme invloed op. De leefstijl veranderen kan enorm lastig zijn, we zijn gewend om dingen te doen zoals we ze altijd doen omdat we dit zo geleerd hebben, omdat het goed werkt of omdat het makkelijk is. Maar dit betekend niet dat het voor de gezondheid op de lange termijn ook de beste keuze is. Tijdens leefstijlcoaching zetten we een stap terug en kijken we naar waarom je bepaalde keuzes maakt.

In het geval van afvallen:
Je valt dus niet af zodat je een gezonde leefstijl hebt, maar je valt af omdat je een gezonde(re) leefstijl hebt (hier ligt het in het geval van ziekte en medicijngebruik iets genuanceerder).

Gezondheid kan je opdelen in de volgende onderdelen:
– Lichaamsfuncties
– Mentaal Welbevinden
– Zingeving
– Kwaliteit van Leven
– Meedoen
– Dagelijks Functioneren

Deze aspecten hebben invloed op elkaar en komen tijdens leefstijlcoaching vaker terug.

Bij Topfit bieden we verschillende manieren aan om onder begeleiding aan de leefstijl te werken. 

Zo houden wij u gezond en Topfit!

Leefstijlcoaching

Een leefstijlcoach kijkt samen met u naar verschillende aspecten die bijdragen aan uw gezondheid, zoals; voeding, beweging, ontspanning, slaap, stress en gewoontes. 

Circuit training

Voor Circuit training hebben wij op onze locatie De Hanzeborg een ruimte met hypermoderne computergestuurde apparatuur ingericht. 

Health Check

Als u zekerheid wilt over hoe het er met uw gezondheid voor staat. En hoe goed u functioneert en presteert ten opzichte van uw leeftijdsgenoten dan kunt u bij ons terecht voor een health check.

Personal Training

Wil jij iets bereiken op gebied van gezondheid, maar heb je een steuntje in de rug of een stok achter de deur nodig? Topfit Personal Training helpt je met het behalen van jouw persoonlijke gezondheidsdoelen!

Bootcamp

Sluit je ook aan bij Topfit Bootcamp! Persoonlijke begeleiding, buiten sporten, op eigen niveau, in groepsverband, werk aan spierkracht en uithoudingsvermogen.

Hydrogym

U kunt deelnemen aan Hydrogym als u geen zorgindicatie heeft voor Hydrotherapie, maar wel onder intensieve begeleiding van een fysiotherapeut wilt bewegen in warm water.

Onze cliënten over Topfit:

%

Tevredenheid

Wat u moet weten over Topfit

  • meer dan 30 jaar ervaring
  • 10 vestigingen in o.a. Almere, Dronten, Harderwijk, Kampen, Lelystad, Meppel, Ermelo en Zwolle
  • 60 fysiotherapeuten tot uw beschikking
  • Aangesloten bij Topfit: Moorkids kinderfysiotherapie
  • PLUS praktijk in de zorg
  • 9.1 score op Feedback Company
  • Samenwerking met alle verzekeraars
  • Wij werken ook voor bedrijven
  • Bedrijfs stoelmassages: www.stoelmassages.info

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Direct geholpen

Weet u waar u last van heeft en wilt u zo snel mogelijk geholpen worden? Neem direct contact op via 088 - 1719 000 of maak een afspraak bij de vestiging bij u in de buurt.