• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Wat is leefstijl

Leefstijl is geen momentopname, maar een groter geheel. Lange tijd bepaalde keuzes maken, uw gedrag en uw eet- en beweeggewoontes, dat is uw leefstijl. Als uitzondering een keer patat eten is niet het einde van de wereld, net zoals een keer sporten niet betekent dat u een atleet bent.

Wat is een gezonde leefstijl?

U maakt iedere dag leefstijl keuzes

  • Bewegen: Ga ik met de trap of met de lift?
  • Roken: Ga ik door met roken?
  • Alcohol: Drink ik? Zo ja, hoeveel?
  • Voeding: Snel nog even een stukje chocola voor het eten, want ik heb zo’n trek.
  • Ontspanning: Geef ik mezelf de ruimte om echt te ontspannen?

Al deze aspecten zijn deel van uw manier van leven. Ga maar eens na bij uzelf, als u met uw leefstijl door gaat, hoe ziet uw leven er dan over 5 jaar uit? En over 15 jaar?

Onze GLI leefstijlgroepen

Val ik af of kom ik aan? Ben ik op gezond gewicht? Hoe is mijn conditie? En hoe verwacht ik dat het met mijn gezondheid is? Heb ik medicijnen nodig? Wat gebeurt er als ik een operatie moet ondergaan? Heeft dit invloed op mijn gezin? Mijn familie, mijn kinderen, mijn ouders, mijn vrienden?

Er is veel van invloed op de gezondheid en ook leefstijl heeft hier een enorme invloed op. De leefstijl veranderen kan enorm lastig zijn, we zijn gewend om dingen te doen zoals we ze altijd doen omdat we dit zo geleerd hebben, omdat het goed werkt of omdat het makkelijk is. Maar dit betekent niet dat het voor de gezondheid op de lange termijn ook de beste keuze is.

Tijdens leefstijlcoaching bekijkt u samen met ons uzelf en uw leefstijl van enige afstand en kijken we naar waarom u bepaalde keuzes maakt.

Als u graag wilt afvallen?
U valt dus niet af zodat u een gezonde leefstijl heeft, maar u valt af omdat u een gezonde(re) leefstijl hebt (hier ligt het in het geval van ziekte en medicijngebruik iets genuanceerder).

Uw leefstijl veranderen is niet makkelijk. Een niet-gezonde leefstijl is ontstaan door jarenlang ingesleten gewoontes. Maar u hoeft dit niet alleen te doen! Bij Topfit bieden we verschillende manieren aan om onder begeleiding samen aan uw leefstijl te werken. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp dan kunt u mailen naar gerjan.gosselink@topfit-fysiotherapie.nl