• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Schouderklachten

U heeft veel last van schouderklachten. Schouderpijn belemmert u in het dagelijks leven of het schakelt u compleet uit! Hoe erg het ook is, in de meeste gevallen is het zeer goed te behandelen. Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw schouderpijn af!

Schouderklachten

Schouderklachten komen voor bij mensen in alle leeftijdscategorieën. De pijn in de schouder kan aanwezig zijn op het moment dat u uw bovenarm beweegt. Meestal is dit bij gewone alledaagse werkzaamheden, zoals het aankleden, uw veters strikken of autorijden. Dikwijls kunt u uw arm dan niet goed bewegen of probeert u zo weinig mogelijk te bewegen, waarbij u nog steeds pijn in de schouder ervaart.
Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de elleboog of uw vingers.
Schouderpijn is soms het gevolg van een slijmbeurs- of peesontsteking. De slijmbeurs of pezen in uw schoudergewricht kunnen in de verdrukking raken tussen het bot van uw schouder en uw bovenarm.
De fysiotherapeuten van Topfit beseffen goed  hoe deze schouderklachten van invloed kunnen zijn op uw dagelijkse bezigheden en werk. Een pijnlijke schouder kan zelfs uw nachtrust flink verstoren.

Afspraak maken

Oorzaken van een pijnlijke schouder 

Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Soms komen de klachten door overbelasting van uw schouder. Vooral lang dezelfde bewegingen maken kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. De klachten kunnen ook te maken hebben met spanningen in de privésfeer of op het werk.
Zoals in de inleiding al kort genoemd kunnen schouderklachten ontstaan doordat de slijmbeurs en pezen tegen het bot drukken. Dit kan verschillende oorzaken hebben:
Een slijmbeurs of pees kan tegen het bot drukken doordat het is gaan zwellen na bijvoorbeeld een ontsteking. Zo’n ontsteking kan het gevolg zijn geweest van een val of een harde klap of overbelasting.
Een andere oorzaak kan zijn dat de ruimte waarin de slijmbeurs en pezen liggen kleiner wordt, bijvoorbeeld doordat de stand van de botten rond het gewricht verandert.

Diagnose schouderpijn

Omdat uw schouderklachten meerdere oorzaken kan hebben, zijn de klachten vaak ook divers.
Bij de één zit de pijn aan de buitenzijde van de schouder, soms met uitstraling naar de arm. Bij de ander is met name het optillen van de arm pijnlijk. Of u ervaart enkel schouderklachten als u uw arm optilt terwijl die wordt tegengehouden bijvoorbeeld bij het optillen van een tas of kopje. Regelmatig zien wij mensen die klagen over pijn in de schouders tijdens of na een autorit. Soms is het tillen van een tas al teveel.
De klachten lijken soms sterk op die van een ‘frozen shoulder’. Dat is een ontsteking van het kapsel rond het schoudergewricht.

Behandeling schouderklachten

Om de pijn en de ontsteking tegen te gaan kan uw arts medicijnen voorschrijven. Paracetamol kan voor korte tijd een goede oplossing zijn. Duurt de pijn langer dan kunnen de fysiotherapeuten of manuele therapeuten van Topfit u helpen om uw klachten te verhelpen. Dit kan bijvoorbeeld met oefentherapie waarbij u de mobiliteit van de schouderketen en spieren rondom uw schouder geleidelijk gaat trainen. Ook kunnen we met echografie uw schouder verder onderzoeken en eventueel behandelen met shockwave. De schouderspecialisten van Topfit hebben veel ervaring in het herkennen van de oorzaak en het behandelen van schouderproblematiek.

 

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.