• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Nekklachten

U heeft veel last van nekpijn. Het belemmert u in het dagelijks leven of het schakelt u compleet uit! Hoe erg het ook is, in de meeste gevallen is het zeer goed te behandelen.
Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw nekpijn af!

Nek klachten

Nekpijn is zeer vervelend. Naast pijn in de lage rug zijn nekklachten en pijn in de nek één van de meest voorkomende klachten waarvoor cliënten zich bij de fysiotherapeut melden. Veelal gaat het om nekpijn of een stijve nek die wordt omschreven als een zeurende pijn aan één of beide kanten van de nek of boven op de schouders. Soms kunt u uw hoofd niet goed draaien. De nekspieren voelen vaak gespannen, warm en stijf aan. Een zere nek kan heel veel invloed hebben op uw functioneren.
Behalve dat pijn in de nek beperking geeft in het bewegen, worden ook veelal de klachten hoofdpijn en duizeligheid genoemd.

Door de hoofdpijn vanuit de nek zijn concentratieproblemen soms het gevolg. Oor suizen, uitstraling van pijn naar de armen en of tintelingen in de hand of vingers kunnen allemaal het gevolg zijn van nekklachten.

Afspraak maken

Oorzaak van nekpijn

De oorzaak van nekpijn en spierpijn in de nek kan zeer verschillend zijn. Soms komt het voort uit hoge werkdruk van mensen waarbij langdurig in dezelfde houding gewerkt wordt of vanuit een ongemakkelijke of verkeerde werkhouding.
Iemand die voortdurend de nek moet draaien om op een beeldscherm te kijken en klanten aan de balie te woord moet staan bijvoorbeeld. Of langdurig gespannen autorijden. Werken in een omgeving waarbij u op de tocht zit kan ervoor zorgen dat de gewrichten niet meer goed bewegen en spieren verkrampen, waardoor nekklachten ontstaan.

Pijn in de nek kan ook ineens ontstaan, dit worden acute a-specifieke nekklachten genoemd. Uw fysiotherapeut kan dan door middel van therapie en oefeningen zorgen dat u uw nek weer goed kan gebruiken.

Daarnaast komen nekklachten ook voor na bijvoorbeeld een aanrijding. Deze aanrijding kan whiplash gerelateerde klachten tot gevolg hebben. De klachten van een whiplash kunnen vaak geruime tijd aanhouden maar meestal is er na verloop van tijd ook weer herstel.

Diagnose nekpijn

Om bij nekklachten de juiste diagnose te stellen kijken wij binnen Topfit eerst waar de aandoening vandaan komt. Acute nekklachten zijn vaak het gevolg van pijnlijke spieren en gewrichten in de nek.
Pijn in de nek die meer dan twee maanden aanhoudt of waarbij er regelmatig intense pijn of verminderde kracht in één of beide armen zich voordoet kunnen soms ook een andere aanleiding hebben. We spreken dan over een specifieke nekklacht zoals bijvoorbeeld een nekhernia en/of in artrose van de nekwervels.

Behandeling / wat te doen tegen nekpijn

De behandeling van nekklachten kan uiteenlopen. Dit kan per persoon en per klacht verschillen.
De behandelaars van Topfit zullen in de meeste gevallen starten met het verminderen van de pijn en het vergroten van de beweeglijkheid.

 

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.