• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Oncologische fysiotherapie

Topfit fysiotherapie biedt op verschillende locaties oncologische revalidatie aan voor mensen die gediagnosticeerd zijn met kanker. Wanneer u lichamelijk dient aan te sterken bijvoorbeeld na een oncologische operatie, of na chemotherapie en/ of bestralingen, kunt u op verwijzing van een huisarts, specialist of fysiotherapeut deelnemen aan de Oncologie groep. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten! 

Oncologische fysiotherapie

Topfit fysiotherapie biedt op verschillende locaties oncologische revalidatie aan voor mensen die gediagnosticeerd zijn met kanker. Tijdens deze revalidatie wordt u begeleid door gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van oncologie. Zij helpen u om te gaan met de gevolgen van uw ziekte en werken samen met u aan uw conditie. De begeleiding bestaat uit training of fysiotherapie op maat.

Afspraak maken

Hoe ziet medische training eruit?

  • Intakegesprek. Tijdens de intake wordt er een duidelijk beeld gevormd van de activiteiten die voor u haalbaar zijn;
  • Samen met uw fysiotherapeut worden er einddoelen opgesteld, waar tijdens de behandelperiode naar toe gewerkt wordt. Uw fysiotherapeut stelt op basis van uw belastbaarheid en de klachten die u ervaart een behandelschema op;
  • U gaat onder begeleiding van een fysiotherapeut individueel of in een groep (van maximaal 6 personen) trainen;
  • U krijgt adviezen en oefeningen die u dagelijks thuis kunt doen om uw conditie op peil te houden en/of te verbeteren.

Wat is het verschil tussen oncologische revalidatie en reguliere fysiotherapie revalidatie?

Het verschil tussen de oncologische revalidatie en een regulier fysiotherapeutisch revalidatie traject is dat de therapeut meer kennis heeft met betrekking tot de verschillende vormen van kanker en over de bijwerkingen van de oncologische behandeling. De fysiotherapeut onderhoudt korte lijnen met de oedeemtherapeut, de oncologieverpleegkundige, de diëtist en de POH-GGZ en zal, in samenspraak met u, in contact treden met hen als dat uw behandeling ten goede komt.

Kosten?

De kosten voor de behandeling worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Daarnaast is het belangrijk dat u een verwijzing meeneemt van uw huisarts of specialist. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw fysiotherapeut.

Heeft u interesse?

Om deel te nemen aan een behandeling voor oncologische revalidatie kunt u een afspraak maken bij Topfit fysiotherapie. Ga voor meer informatie naar uw fysiotherapeut of bel ons op 088-1719000

Onze oncologiefysiotherapeuten

Astrid Gommers
Astrid Gommers Fysiotherapeut
Janet Tijsma
Janet Tijsma Fysiotherapeut
Lisa Beltman
Lisa Beltman Manueel therapeut | Regiomanager Flevoland
Loes van de Port
Loes van de Port Oedeemtherapeut en Oncologie fysiotherapeut & Directie
Mirel Doeze Jager van Someren
Mirel Doeze Jager van Someren Fysiotherapeut & Oncologie fysiotherapeut
Shalina van Keulen
Shalina van Keulen Fysiotherapeut & Oedeemtherapeut
Willemijn Kos
Willemijn Kos Psychosomatisch fysiotherapeut, Oedeemtherapeut en Oncologie fysiotherapeut

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.