• Altijd in de buurt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bewezen effectief

Alfabetische klachtenlijst

Op deze pagina vindt u een lijst met een overzicht op alfabetische volgorde van de meest voorkomende klachten van patiënten die bij ons komen.

Als u klacht er niet bij staat dan kunt u contact met ons opnemen om te kijken of we iets voor u kunnen betekenen.

Achillespeesklachten

De oorzaak van pijn tussen het hielbeen en de kuit tijdens het wandelen of hardlopen is vaak een blessure aan achillespees. In de meeste gevallen is dit een peesontsteking (tendinitis) en dit is een klacht die veel voorkomt en die meestal ontstaat na een periode van overbelasting.

Lees meer over achillespeesklachten
Armklachten

Armklachten kunnen we verdelen in schouder, elleboog, pols- en handklachten. Armklachten kunnen ontstaan bij een aanrijding, een val, een beklemming door een ongeval, door een inenting of door zware of langdurige overbelasting.

Lees meer over armklachten
Artrose

Artrose wordt in de volksmond kortweg slijtage genoemd. Door fysiotherapie kunnen we met spiertraining en de juiste lichaamshoudingcorrectie uw gewrichten een handje helpen om soepel en zonder al te veel gekraak goed te blijven bewegen.

Lees meer over artrose
Beenklachten

Pijn in uw bovenbeen? Vaak zijn deze klachten spier-georiënteerd. Fysiotherapie biedt vaak de beste oplossing. Heeft u beenklachten? Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw beenklachten af!

Lees meer over beenklachten
Bekkenklachten

Bekkenklachten, pijn in uw bekken of pijn rondom uw bekkenbodem en lage rug kan meerdere oorzaken hebben. Pijn in de bekken is geen klacht van vrouwen of zwangere vrouwen alleen. Ook mannen hebben een bekkenbodem en ook mannen kunnen last hebben van hun bekkenband en bekkeninstabiliteit. Pijn in uw bekkenbodem kan al ontstaan na een val. Soms merkt u gelijk dat er “iets verkeerd zit” of u merkt pijn bij het lopen. 

Lees meer over bekkenklachten
Diabetes

Regelmatig bewegen kan ervoor zorgen dat diabetes patiënten minder medicijnen nodig hebben om het lichaam goed te laten functioneren. Bij Topfit Fysiotherapie kunt u onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut deelnemen aan het Diabetes Beweeg Programma.

Lees meer over diabetes
Draaiduizeligheid BPPD

Fibromyalgie is een aandoening die de spier- en weke delen van het lichaam beïnvloedt. Het is een aandoening die vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen en zich ongeveer manifesteert op een leeftijd vanaf 35 jaar. Genezing is niet mogelijk. Maar met oefentherapie en behandelingen zijn de klachten enigszins beheersbaar.

Lees meer over draaiduizeligheid BPPD
Elleboogklachten

Een pijnlijke elleboog of een tennisarm is een overbelasting van de pezen en spieren van uw onderarm. Iemand een hand geven of zelfs een boek in uw handen houden kan dan al erg pijnlijk zijn. Pijn in de elleboog noemen we een tennisarm; als de plek waar de onderarmspieren aan de elleboog vastzitten, geïrriteerd is en daardoor ontstoken raakt.

Lees meer over elleboogklachten
Enkelklachten

“Ik ben door mijn enkel gegaan. Of Ik heb mijn enkel verzwikt” zijn twee veel gehoorde opmerkingen bij ons in de praktijk. En altijd is het duidelijk wanneer en hoe het is gebeurd. Vaak tijdens het sporten of lopend over ongelijk terrein, een misstap of een sprong ergens vanaf.

Lees meer over enkelklachten
Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening die de spier- en weke delen van het lichaam beïnvloedt. Het is een aandoening die vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen en zich ongeveer manifesteert op een leeftijd vanaf 35 jaar. Genezing is niet mogelijk. Maar met oefentherapie en behandelingen zijn de klachten enigszins beheersbaar. 

Lees meer over fibromyalgie
Frozen shoulder

Een ‘frozen shoulder’ is een zeer pijnlijke ontsteking (ook wel adhesive capsulitis genoemd) die het gewrichtskapsel van de schouder strak trekt in een pijnlijke verkleving rond het gewricht. U raakt daardoor steeds meer beperkt in uw bewegingen.

Lees meer over frozen shoulder
Handblessure

Op het werk, bij uw eigen dagelijkse verzorging, bij het sporten of het huishouden. Uw handen gebruikt u op een dag meer dan u denkt. Niet zo gek dus dat klachten aan de hand of pols een enorme beperking in het dagelijks leven kunnen geven. Last van een handblessure? Lees er hieronder meer over of maak direct een afspraak!

Lees meer over handblessure
Hamstringblessure

Een hamstringblessure kan een hardnekkige blessure zijn. Bij sporters waar bij de hamstring verrekt is blijft dit soms een zwakke plek. Beschadiging van de bil en hamstring ontstaat meestal tijdens het trekken van een sprintje bij voetballers, tennissers, volleyballers etc. Een explosieve start of juist het plotseling afremmen kan de oorzaak zijn dat de hamstring verrekt. Vaak is de pijn precies aan te wijzen en voelt de achterkant van uw been strak aan. Last van een bil of hamstring blessure? Lees er hieronder meer over of maak direct een afspraak!

Lees meer over hamstringblessure
Heupklachten

Heeft u pijn in de heup? Heupklachten kunnen veel oorzaken hebben. Problemen in uw core kunnen zeer pijnlijk zijn en kunnen ook tot psychosomatische klachten leiden. Als we het hebben over ‘core’ dan hebben we het over de rug-, buik-,bil-, en heupsspieren. Heeft u heupklachten? Wacht niet te lang met hulp zoeken want heupklachten kunnen snel verergeren tot blijvend letsel. Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw heupklachten af!

Lees meer over heupklachten
Hernia

Een hernia is een uitstulping van een deel van een tussenwervelschijf in de wervelkolom. Deze uitstulping kan druk uitoefenen op een zenuw en dit kan zorgen voor onder andere: functievermindering, krachtverlies, en verminderd gevoel of pijn in zenuwen, spieren of huid.

Lees meer over een hernia
Hielklachten

Achilles of hiel blessures, komen vaak voor bij sporters. Met name duursporters hebben hier sneller last van. Het is van belang om te onderzoeken wat er precies gebeurd is en hoelang u er last van heeft. Zodoende kan een juist behandeltraject gekozen worden. U wilt snel weer op de been zijn en weten waar u aan toe bent. Volg daarom de juiste behandeling voor u en uw sport. Heeft u last van een Achilles of hiel blessure? Topfit helpt u snel weer in beweging!

Lees meer over hielklachten
Hoofdpijnklachten

Veel mensen hebben wel eens last van hoofdpijn. Voor een groot gedeelte van onze bevolking zijn deze klachten chronisch, en dit kan de kwaliteit van hun leven behoorlijk beïnvloeden.

Lees meer over hoofdpijnklachten
Hyperventilatie

Bij een aanval van hyperventilatie heeft u het gevoel dat u te weinig lucht krijgt. De symptomen van een hyperventilatie aanval zijn duizeligheid, benauwdheid, druk op de borst. Daarnaast is het moeilijk om er rustig onder te blijven. U kunt het gevoel krijgen flauw te vallen en in paniek raken. Hyperventilatie houdt in dat er een te snelle en korte ademhaling plaatsvindt terwijl u op dat moment gewoon rustig in een stoel of in de auto kunt zitten. Uw fysieke activiteit zou geen aanleiding moeten geven voor deze ademhaling. Normaal gesproken letten we niet op onze ademhaling en reguleert ons lichaam onze ademhaling. Bij een paniekaanval wordt dit systeem verstoort.

Lees meer over hyperventilatie
Incontinentie

Pijn in uw bekkenbodem kan al ontstaan na een val. Soms merkt u gelijk dat er “iets verkeerd zit” of u merkt pijn bij het lopen. Bekkenklachten kunnen samengaan met urineverlies. Dit wordt in de volksmond ‘incontinentie’ genoemd.

Lees meer over Incontinentie
Knieklachten

U heeft veel last van Knieklachten. Kniepijn belemmert u in het dagelijks leven of het schakelt u compleet uit! Hoe erg het ook is, in de meeste gevallen is het zeer goed te behandelen. Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw kniepijn af!

Lees meer over knieklachten
Kuitklachten

Pijn in de kuit of kramp in de kuit komt regelmatig voor bij sporters. De klachten aan de kuit kunnen uiteenlopen van stijfheid van de kuit tot pijnscheuten (kramp) met mogelijk een flinke spierscheuring. Het zijn vaak wandelaars en hardlopers die kampen met pijnlijke kuiten.

Lees meer over kuitklachten
Lage rugklachten

U heeft veel last van pijn in de onderrug? Lage rugpijn belemmert u in het dagelijks leven of schakelt u compleet uit! Hoe erg het ook is, in de meeste gevallen is deze klacht zeer goed te behandelen.
Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw lage rugpijn af!

Lees meer over lage rugklachten
Longklachten

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) in gewoon Nederlands: Chronische obstructieve longziekte is een verzamelnaam voor de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. Hierbij zijn de longen zo vaak ontstoken dat ze blijvend beschadigd raken. De longen kunnen hierdoor niet voldoende zorgen voor een goede ademhaling. Heeft u chronische longklachten? Lees wat u eraan kunt doen of neem contact met ons op.

Lees meer over longklachten
Nekklachten

U heeft veel last van nekpijn. Het belemmert u in het dagelijks leven of het schakelt u compleet uit! Hoe erg het ook is, in de meeste gevallen is het zeer goed te behandelen. Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw nekpijn af!

Lees meer over nekklachten
Niet aangeboren hersenletsel


De afkorting NAH staat voor: Niet aangeboren hersenletsel. Dit is een brede term voor aandoeningen die een beschadiging of een afwijking van de hersenen geven en die na de geboorte zijn ontstaan. 777.000 mensen met Niet-aangeboren hersenletsel In 2019 waren er volgens de cijfers van de Hersenstichting en het RIVM zo’n 777.000 mensen bekend bij de huisarts die een vorm van hersenletsel hebben opgelopen.

Lees meer over niet aangeboren hersenletsel
Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson gaan bepaalde hersencellen die voor de aanmaak van de stof dopamine zorgen. Er ontstaat zo een tekort aan dopamine en dit zorgt voor steeds meer klachten bij onder andere, het denken en bij het bewegen.

Lees meer over Parkinson
Perifeer arterieel vaatlijden

Bij inspanning heeft het lichaam een verhoogde energietoevoer nodig. Bij de aandoening Perifeer arterieel vaatlijden gaat dat mis. Een vernauwing in het bloedvat kan voor een verminderde energietoevoer zorgen, wat kan zorgen voor klachten en pijn in de benen tijdens het lopen. Lees verder voor meer informatie of maak een afspraak met één van onze specialisten!

Lees meer over Perifeer arterieel vaatlijden
Pijn aan uw stuitje

Pijn aan uw stuitje is een zeurende pijn die gedurende lange tijd aanwezig kan zijn. Het stuitje wordt ook het staartbeentje genoemd. Dit zijn de vier samengegroeide wervels vlak boven uw bilspleet. Pijn aan uw stuitje manifesteert zich bijvoorbeeld bij het zitten en weer opstaan. Beide kan pijnlijk zijn. Langere tijd zitten achter uw bureau is bijna niet te doen vanwege de een pijnlijk stuitje. Wandelen en fietsen wordt ook als onaangenaam en pijnlijk ervaren bij mensen die last hebben van hun stuitje. Het niet pijnvrij naar het toilet kunnen gaan is een veelvoorkomende klacht.

Lees meer over pijn aan uw stuitje
Polsklachten

U struikelt, valt op de grond en weet u nog net op te vangen met uw handen. Uw eerste reactie is vaak: “Is mijn knie nog heel en mijn kleding niet beschadigd”. En als u van de schrik bekomen bent en de adrenaline uit uw lijf is voelt u ineens de pijn aan uw pols

Lees meer over polsklachten
Reuma

Het woord reuma wordt gebruikt voor een aantal aandoeningen waarbij het lichaam een afweerreactie geeft tegen het eigen lichaamsweefsel. De belangrijkste vorm van reuma is reumatoïde artritis waarbij de gewrichten, peesscheden en slijmbeurzen ontstoken raken.

Lees meer over reuma
Rugklachten

U heeft veel last van rugklachten. Hoge rugpijn of middenrugpijn belemmert u in het dagelijks leven of het schakelt u compleet uit! Hoe erg het ook is, in de meeste gevallen is rugpijn zeer goed te behandelen. Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw rugpijn af!

Lees meer over rugklachten
Schouderklachten

U heeft veel last van schouderklachten. Schouderpijn belemmert u in het dagelijks leven of het schakelt u compleet uit! Hoe erg het ook is, in de meeste gevallen is het zeer goed te behandelen. Vraag een gesprek aan en vertel ons over uw klachten, wij helpen u graag van uw schouderpijn af!

Lees meer over schouderklachten
Zweepslag

Pijn in de kuit of kramp in de hamstring komt regelmatig voor bij sporters. De klachten kunnen uiteenlopen van stijfheid van de kuit of bovenbeen of hamstring tot pijnscheuten (kramp) met mogelijk een flinke spierscheuring.

Lees meer over zweepslag

Maak direct een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Bel 088-171 9000 of vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.